Romana Buganová Správy

V Mikuláši pribudol nový zamestnávateľ: Nejde však o robotnícke profesie, šancu majú teraz vzdelaní

V Liptovskom Mikuláši pribudol ďalší zamestnávateľ, pôsobiť bude v oblasti komunikácie a monitoringu. Pozrite podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši pribudol nový zamestnávateľ: Nejde však o robotnícke profesie, šancu majú teraz vzdelaní
Zdroj: TASR

V priemyselnej zóne v Liptovskom Mikuláši 22. septembra oficiálne otvorila nórska spoločnosť Vissim svoju dcéru Vissim, s.r.o., ktorá bude pôsobiť v oblasti komunikácie a monitoringu lodnej prepravy. Aktuálny počet dvoch desiatok zamestnancov by sa mal výhľadovo viac ako zdvojnásobiť.

„Nie sme výrobnou spoločnosťou, ale s oveľa vyššou pridanou hodnotou. Bude sa tu vytvárať dokumentácia, nepretržitá technická podpora zákazníkov, inžiniering. Všetko sa bude diať odtiaľto. To, že sme tu, je i vďaka tomu, že Slovensko patrí do EÚ a NATO,“ uviedol riaditeľ operatívy Peter Poruben.

Manažér Vissim pre Slovensko Juraj Viňanský uistil, že sa chcú v Liptove etablovať dlhodobo. „Jasnou zárukou je, že nórske firmy sú vo všeobecnosti bežcami na dlhé trate. Jednou z hlavných záležitostí, ktoré si vážia, je zdravá lojalita zamestnancov a sme presvedčení, že práve tu ju nájdeme,“ skonštatoval.

Ako ďalej dodal, vítajú akékoľvek aktivity tohto typu. Ide o kvalifikované pracovné pozície. „V našej evidencii máme až 14-% podiel vysokoškolsky vzdelaných uchádzačov. Bodaj by takýchto aktivít bolo v našom regióne viacej,“ dodala riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Liptovskom Mikuláši Janka Chomisteková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM