Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši sa bude jazdiť pomalšie: Rýchlosť sa zmení nielen na jednom mieste!

V posledných dňoch sa na viacerých úsekoch v Liptovskom Mikuláši stretávame s rýchlostnými obmedzeniami. Po novom si budeme musieť ustrážiť ručičku na tachometri v známej mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši sa bude jazdiť pomalšie: Rýchlosť sa zmení nielen na jednom mieste!
Zdroj: TASR

V našej redakcii sme sa nedávno venovali zníženej rýchlosti na Jánošíkovom nábreží, ktorú ovplyvnila rekonštrukcia. Po vyznačení čiar by sa mala rýchlosť vrátiť na pôvodných 50 km/h. “Po položení nového koberca je potrebný približne mesiac na vyzretie asfaltu, aby sa nevstrebali nové čiary. Položenie sme skončili v 37. týždni,“ konštatoval Martin Kögel zo Správy ciest Žilinského samosprávneho kra­ja.

Spomalíme v Okoličnom

Oddelenie dopravy na mestskom úrade zníži maximálne povolenú rýchlosť na miestnych komunikáciách v Okoličnom na 30 km/h. Okrem toho v lokalite pripravuje umiestnenie spomaľovačov. “Dôvodom je zvýšená nehodovosť a tiež nedodržiavanie dopravných predpisov. Opatrenie zníženia rýchlosti zavedieme čo najkratšej dobe, retardéry postavíme stavebnými úpravami začiatkom budúceho roka," informoval Gabriel Lengyel z oddelenia dopravy.

Mobilné spomaľovače

V budúcom roku spomalí radnica premávku prostredníctvom výmeny mobilných spomaľovačov za vybudované aj na ulici J. Janošku pred základnou školou a na Demänovskej ceste pri cintoríne. Mesto chce postupne odstrániť všetky prefabrikované spomaľovače za vybudované prostredníctvom stavebných úprav. „Dôvodom je ich hlučnosť a neustála potreba údržby, často sa kazia,“ vysvetlil Lengyel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM