Hokej

V nabitom novembrovom programe zápasov sa Liptovský Mikuláš, tentoraz v 21. kole, predstaví v metropole východu v Košiciach, zápas bude začí

Ilustračný obrázok k článku V nabitom novembrovom programe zápasov sa Liptovský Mikuláš, tentoraz
v 21. kole, predstaví v metropole východu v Košiciach, zápas bude
začí
Zdroj: Dnes24.sk

V nabitom novembrovom programe zápasov sa Liptovský Mikuláš, tentoraz v 21. kole, predstaví v metropole východu v Košiciach, zápas bude začínať v menej tradičnom čase o 17:30.

Ladislav Nagy mimo hry

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodla o tom, že Ladislav Nagy, najväčšia hviezda Košičanov, si nezahrá osem zápasov a musí zaplatiť pokutu vo výške 300 eur. Hlasy po celom Slovensku na danú výšku trestu sú rôzne, jedni hovoria, že trest je zaslúžený a primeraný, iní tvrdia, že najväčšie hviezdy si treba chrániť a Nagy neurobil v podstate nič hrozné. Nič to ale nemení na fakte, že sa v zápase proti Mikulášanom tento obávaný zakončovateľ nepredstaví a hráči z Liptova by mohli tento fakt dokonale využiť vo svoj prospech.

Prerušiť sériu „môj dom, môj hrad“

Šesť zápasov, to je počet stretnutí v najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku, v ktorých platilo, že v súbojoch Košíc a Mikuláša sa vždy tešil domáci výber. V úvodnom dueli v tomto ročníku sa najskôr doma tešili Košice po výhra 2:0, no a v zápase na Liptove sa zase radovali Mikulášania po výsledku 3:1. Obidva dueli a tesné výsledky napovedajú, že aj tentoraz by sme mohli byť svedkami veľkej drámy. Lepšia forma je však určite na strene domácich, ktorí z posledných ôsmich zápasov prehrali len raz, naopak Liptáci v rovnakom počte stretnutí zvíťazili len trikrát. Prišiel však čas napodobniť posledný víťazný zápas v Košiciach, ktorý sa odohral ešte 21.11.2008 a Lip­táci vtedy zdolali východniarov na ich ľade v pomere 3:5.

Zastaviť prepad v tabuľke a zbierať body

Po výbornom úvode sezóny, prichádza v kabíne Liptákov k miernemu úpadku, ktorý sa prejavil už aj na postavení v tabuľke. Po skvelých výsledkoch, ktoré naštartovali Mikuláš, akoby teraz na nich spadla „deka“. Momentálne 5. miesto a 30 nazbieraných bodov, by sa nemuselo považovať až za takú tragédiu, keby Mikulášanom na krk nedýchal Zvolen s rovnakým počtom bodov, za nimi Martin, ktorý ma o 2 body menej, ale zato až štyri zápasy k dobru a rovnako ôsme Nové Zámky s 28 bodmi. Netreba zabúdať ani na Trenčín a Poprad, tímy, ktoré síce sú mimo najlepšej osmičky ale majú 26 resp. 23 bodov. Vyzerá to, že najmä kamzíci sa po reprezentačnej pauze prebrali a začali zbierať body. Chlapci je čas sa zobudiť a dokázať, že miesto v strede tabuľky si zaslúžime.

Čas na zmenu

Býva zvykom, že ako náhle sa mužstvu prestane dariť, príde určitá zmena. Liptovský Mikuláš sa vo viacerých stretnutiach v poslednom období nevie naštartovať na víťaznú vlnu. Nedarí sa Karolovi Križanovi, rovnako ani defenzíve a slabšia forma je citeľná najmä v prvej formácii. Preto je možno čas odhodlať sa urobiť zmeny v zložení jednotlivých formácií, aby hráči znovu dostali chuť a motiváciu podávať tie najlepšie výkony.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM