Slávka Kellová Krimi

V Okoličnom horelo

V mestskej časti Okoličné v Liptovskom Mikuláši v nedeľu večer horel rodinný dom. O strechu nad hlavou tak prišla viac ako dvadsaťčlenná rodina.

Dvadsať minút po 18 hodine mikulášski hasiči obdržali hlásenie požiaru, za ktorým okamžite vyrazilo 9 hasičov na dvoch cisternových autách. Požiar vznikol pravdepodobne v priestoroch pod strechou a šíril sa veľmi rýchlo vzhľadom na množstvo horľavých látok, ktoré tu boli uložené (madrace, periny, odev, PET fľaše atď., pozn. red.) Hasiči hneď po príchode skontrolovali všetky obytné priestory, či sa tu nenachádzajú ešte nejaké osoby. V dome totiž bývalo viac ako 20 ľudí. Zranení však nebol nikto. Hneď na to začali s likvidáciou požiaru. Podmienky im však sťažoval hustý dym, kvôli ktorému museli používať dýchacie prístroje. Oheň sa im podarilo uhasiť krátko pred pol deviatou večer.

Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. Budova patrí Mestu Liptovský Mikuláš, v ktorom bola rómska rodina v prenájme. Škodu nájomci odhadli na 3 300 €. Horela totiž celá strecha a všetko, čo mali pod ňou uskladnené. Vzhľadom na rýchly a účinný zásah hasičov sa podarilo veľké hodnoty uchrániť, „pretože v blízkosti horiaceho rodinného domu boli v tesnej blízkosti ďalšie objekty a rodinné domy, na ktoré sa požiar mohol rozšíriť,“ hovorí Eva Krajčiová, riaditeľka ORHaZZ v Liptovskom Mikuláši.

poziar v okolicnom
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM