Tomáš Batiz Rôzne

V Palúdzkej súťažili o najlepší guláš: Voňavé foto v nútri!

Najrôznejšie vône sa vznášali v mestskej časti Palúdzka počas tretieho ročníka súťaže vo varení gulášu. Kto sa stal tohtoročným víťazom?

Ilustračný obrázok k článku V Palúdzkej súťažili o najlepší guláš: Voňavé foto v nútri!
Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci dobrého gulášu si aj tento rok zmerali sily a zabojovali o putovnú varechu majstra gulášnika. „Súťažilo päť družstiev – Palúčania, Matičiari, Fanklubáci, Drevári a tím Mišo Števček,“ prezradil Marek Nemec, poslanec za mestskú časť v Palúdzke.

Najlepší od Drevárov

Na gulášoch z diviny, bravčoviny či hovädziny s najrôznejšími ingredienciami si mohli všetci návštevníci pochutiť už v podvečerných hodinách. Víťaza určila odborná porota, ktorá spomedzi piatich gulášov vybrala ten od Drevárov. „Na toto podujatie chodíme s kamarátmi pravidelne, no variť guláš sme sa rozhodli prvý raz. Síce sme nevyhrali ale zabavili sme sa poriadne,“ zhodnotil akciu jeden z gulášnikov Michal Števček.

„V Palúdzke je plno dobrých ľudí a práve takéto podujatia ich zbližujú. Som rád, že som mohol byť pri ďalšom vydarenom ročníku,“ zhodnil ďalej Števček.

Súťažili v pílení dreva

Podujatie spestrilo aj niekoľko súťaží v pílení dreva, pribíjaní klincov alebo klasické pivné súťaže v držaní a pití piva z litrového krígľa. O zábavu veru núdza nebola a postarala sa o to aj hudobná skupina CR Band. „Ja môžem len poďakovať všetkým majstrom gulášnikom a poďakovať každému kto si našiel cestu na toto už tradičné palučanské podujatie,“ zhodnotil na záver Marek Nemec.

FOTO: 3. ročník súťaže vo varení gulášu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM