Michal Paška Hokej

V poslednom prípravnom zápase remíza MHK 32

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš v dnešnom poslednom prípravnom zápase remizovali so Spišskou Novou Vsou 4:4.

Hostia sa dostali do prvej šance v 4. minúte, ale Palko bol pri pokuse Prokopa pozorný. Na úvodný gól čakali diváci do 7. minúty – Bartíkovú tvrdú strelu brankár Spišiakov vyrazil, ale na dorážku Plevu už bol prikrátky. Vyrovnanie prišlo už o necelú minútu, postaral sa oň Kropáč. Ten istý hráč to skúšal aj v 14. minúte, ale bezvýsledne. Mikulášania sa z druhého gólu tešili v 16. minúte – tvrdú strelu Kledrowetza brankár ešte vyrazil, ale dorážka mladého Kaduru skončila za jeho chrbtom.

V úvode druhej tretiny bol Kuric sám pred bránkou, ale trafil len do brankára hostí. Vyrovnanie prišlo v 28. minúte – Kropáč pekne našiel osamoteného Ordzovenského a bolo 2:2. Krempaský vystrelil v 36. minúte, preveril pozornosť lapačky mikulášskeho gólmana. V 37. minúte to už bolo 2:3, keď sa nemýlil Borovský.

Mikulášanom sa v poslednej časti hry podarilo vyrovnať, presnejšie v 45. minúte. P. Klepáč prihrával voľnému Bartíkovi, ktorý sa nemýlil. Skóre sa menilo ako na hojdačke, Kropáč našiel Farkašovského, ktorý strelil ďalší gól Spišskej Novej Vsi – 3:4. V 50. minúte sa perfektným zákrokom blysol Palko, stalo sa tak po tvrdej strele Ordzovenského. O štyri minúty Mravec vypichol puk hráčovi Spišskej Novej Vsi, dostal sa pred bránku, kde prihral Kadurovi, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase. Ordzovenský si nedal pokoj a lapačku Palka preveril aj po strele 55. minúte. Domáci Ďurný sa v 58. minúte ocitol v nájazde, ale Chovan sa nenechal zahanbiť.

Rudolf Záruba, tréner MHK 32 Liptovský Mikuláš: „Generálku pred prvým majstrovským zápasom sme si predstavovali trošku inak. Prvá tretina bola z nášho pohľadu určite lepšia ako druhá. V nej nás súper začal viac napádať, hral viac do tela. Nevedeli sme sa s tým vysporiadať. Vznikli chyby, po ktorých sme inkasovali a Spišská Nová Ves vyhrávala. Do poslednej časti hry sme išli s tým, že výsledok otočíme, nakoniec sme uhrali remízu. Máme mladý kolektív, ktorý sa stále tvorí, ale treba sa nám vyvarovať chýb. V lige si také skraty, ako v tomto zápase, nemôžeme dovoliť.“

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 4:4 (2:1, 0:2, 2:1) **Góly: **7. Pleva (Bartík, Pajong), 16. Kadura (Kledrowetz), 45. Bartík (P.Klepáč), 54. Kadura (Mravec) – 8. Kropáč (Ordzovenský), 28. Ordzovenský (Kropáč), 37. Borovský (Gurčík, Gonda), 48. Farkašovský (Kropáč). **MHK 32 Liptovský Mikuláš: **Palko (Bruncko) – Lištiak, M. Klepáč, Kledrowetz, Nitriansky, P. Klepáč, T. Devečka, Hyben – Ďurný, Mravec, Kadura – Kuric, Paukovček, Valášek – Bartík, Pleva, Pajong – Staroň, Piatka, Šmihula. **HK Spišská Nová Ves: **Lizák (Chovan) – Vartovník, Kirner, Priechodský, Novajovský, Kremparský, Novák, Džerenga, Farkašovský, Horváth, Gurčík, Pisio, Majeský, Hamrák, Prokop, Gonda, Bajc, Kropáč, Borovský, Opatovský, Ordzovenský.

ilustračné foto: Majo Eliáš www.creativemasters.sk

hoke_LM_SNV
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM