Tomáš Batiz Správy

V susednom Hrádku potešili najmenších: Na sídlisku Celiny postavili prvé detské ihrisko

Deti, ktoré vyrastajú na sídlisku Celiny v Liptovskom Hrádku majú k dispozícii svoje prvé detské ihrisko. Jeho zriadenie stálo takmer 15.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku V susednom Hrádku potešili najmenších: Na sídlisku Celiny postavili prvé detské ihrisko
Zdroj: TASR

Deti v Liptovskom Hrádku do tejto chvíle museli využívať ihriská v iných častiach mesta. Samospráva sa preto rozhodla pre jeho zriadenie. „Pri hľadaní vhodného miesta na výstavbu sme narazili na problém. Sídlisko je husto zastavané a nájsť voľných niekoľko štvorcových metrov nebolo jednoduché. Najvhodnejšou sa zdala byť plocha v závere ulice Pri tehelni a tak sme začali vyvíjať maximálnu snahu, aby ihrisko bolo k dispozícii už začiatkom letných prázdnin. Po vyjadreniach správcov všetkých sietí, ktoré sú ukryté v zemi, bolo jasné, že tu detské ihrisko nepostavíme a jeho existencia začala byť ohrozená,“ vysvetlila Viera Malastová z referátu životného prostredia v Liptovskom Hrádku.

Po viacerých úvahách sa radniční rozhodli zvoliť trávnatú plochu vedľa miestnej komunikácie, približne v strednej časti ulice Jána Kollára. Magistrát ubezpečuje, že pohyb detí v okolí ihriska je bezpečný. Sídlisko len nedávno označili dopravným značením ako obytnú zónu, čím sa rýchlosť vozidiel obmedzuje na 20 kilometrov za hodinu. „Vošlo sa sem ihrisko v rozsahu menšom ako sme pôvodne plánovali a v akom sú tri ďalšie detské ihriská v správe mesta. Jeho zriadenie stálo takmer 15.000 eur,“ doplnila.

Ihrisko pozostáva z viacúčelovej zostavy s dvoma vežami spojenými mostíkom, so šmýkačkou a šikmou lezeckou stenou. Nechýbajú dve reťazové hojdačky, kolotoč a hojdačka na pružine. „Z priestorových dôvodov sme vylúčili pieskovisko,“ upozornila Malastová. Ihrisko je oplotené, vybavené lavičkou a odpadkovým košom.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM