Slávka Kellová Rôzne

V Žilinskom kraji dnes budú policajti kontrolovať vodičov

Na diaľnici D1 dnes budú policajti Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline kontrolovať vodičov v okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Žilina. TASR o tom informoval hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

Cieľom kontrol je podľa jeho vyjadrenia pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na cestách v Žilinskom kraji. V okresoch Liptovský Mikuláš a Ružomberok sa kontrola uskutoční od 9. do 12. hodiny **a okrese Žilina **od 9. do 13. hodiny. „Policajti sa zamerajú najmä na kontrolu označenia motorových vozidiel nálepkou preukazujúcou zaplatenie úhrady pri prejazde diaľnicou, kontrolu elektronického výberu mýta, dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, kontrolu používania bezpečnostných pásov a systémov, kontrolu zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas vedenia vozidla,“ uviedol Moravčík.

Doplnil, že súčasťou kontroly budú aj colný dohľad, daňový dozor, kontrola nezákonnej prepravy jadrových a iných rádioaktívnych materiálov, preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci, kontrola obsahu balení a označovaní lekárničiek, ako i kontrola dodržiavania ostatných pravidiel cestnej premávky.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM