Romana Buganová Kultúra

Včelárska nedeľa v Pribyline: Pozrite, čo všetko nás čaká

Včelárska nedeľa v Pribyline opäť pripomenie životne dôležitý význam včiel. Ak nemáte program na nedeľu, zoberte decká, priateľov, rodinu a zájdite do bzučiaceho pribylinského skanzenu.

Ilustračný obrázok k článku Včelárska nedeľa v Pribyline: Pozrite, čo všetko nás čaká
Zdroj: Dnes24.sk

16. augusta 2015 to bude v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline doslova bzučať. Uskutoční sa totiž už 23. ročník tradičného podujatia Včelárska nedeľa, v rámci ktorého sa môžete tešiť na pestrý program. Návštevníci sa zábavnou formou dozvedia množstvo zaujímavých informácií o chove včiel medonosných a najrôznejších včelárskych produktoch.

„Našťastie, zlepšujúca sa kvalita životného prostredia robí zo Slovenska oázu na starom kontinente. Ako žijú včely, tak žijeme aj my. Ak prosperujú, máme sa dobre spolu s nimi,“ skonštatovala vedúca Ústavu včelárstva v Liptovskom Hrádku Tatiana Čermáková.

Podľa riaditeľa Liptovského Múzea Martina Krupu rok čo rok láka Včelárska nedeľa viac návštevníkov. „Stále sa nám darí oslovovať širokú verejnosť touto nadčasovou témou. Málokde a málokedy sa dá dozvedieť na jednom mieste viac o živote včiel a ich dôležitosti pre celý ekosystém,“ pozval riaditeľ.

V rámci programu na vás čaká odborná prednáška, či škola hodnotenia medu. Pre filmových nadšencov je pripravené premietanie dokumentov s včelárskou tematikou. Pracovníci múzea nezabudli ani na najmenších návštevníkov, ktorí sa v priestoroch dedinskej školy prenesú do krajiny „kde sa piesok lial a kde sa sypal vodopád“ a načerpajú množstvo nových poznatkov zo života včiel.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM