Slávka Kellová Iné športy

Velez-Zuzulová na MS v Schladmingu siedma: Vlhovej sa nevydaril úvod

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová obsadila v sobotňajšom slalome na MS v alpských disciplínach v Schladmingu siedme miesto. Za víťaznou 17-ročnou Mikaelou Shiffrinovou z USA zaostala o 1 sekundu a 33 stotín. Mikulášanka Petra Vlhová spadla hneď na vrchu a prvé kolo nedokončila.

Ilustračný obrázok k článku Velez-Zuzulová na MS v Schladmingu siedma: Vlhovej sa nevydaril úvod
Foto: Slávka Kellová

Striebornú medailu získala na radosť domácich fanúšikov Rakúšanka Michaela Kirchgasserová, ktorá na Američanku stratila 22 stotín, bronz si vybojovala líderka po 1. kole Švédka Frida Hansdotterová (+0,26). Spolu s Peťou Vlhovou sa do druhého kola nepodarilo prebojovať ani ďalším dvom Slovenkám Jane Gantnerovej a Barbore Lukáčovej.

„Nemôžem byť spokojná, ale taký je športový život. Na jednej strane som rada, že som dosiahla najlepší výsledok mojej kariéry na MS, na druhej strane to mohlo byť lepšie. Ťažko povedať, v čom to bolo, vlastne to celé nebolo podľa mojich predstáv. Neboli to zďaleka najlepšie jazdy môjho života a preto je výsledok taký, aký je,“ povedala Velez-Zuzulová.

Skúsenú 28-ročnú slalomárku neprekvapilo, ako si počínala jej o 11 rokov mladšia súperka, ktorá opäť dokázala skorigovať chybu a vyhrať: „Dokáže tieto situácie zvládať a je to aj tým, že má okolo seba tím ľudí, aký nemá asi nikto. Navyše je rodená lyžiarka, pochádza z lyžiarskeho strediska.“

Foto: tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM