Správy

Veľké plány v Mikuláši: Poslanci odklepli financovanie nového atletického štadióna

Mesto so storočnou altetickou tradíciou potrebuje nové športovisko ako soľ. Ako bude vyzerať a kde vyrastie?

Ilustračný obrázok k článku Veľké plány v Mikuláši: Poslanci odklepli financovanie nového atletického štadióna
Zdroj: TASR

Mesto Liptovský Mikuláš bude čerpať úverové prostriedky vo výške 360 000 eur na výstavbu moderného atletického štadióna v areáli Centra voľného času na Nábreží. Financovanie schválili na zasadnutí liptovskomikulášski mestskí poslanci.

Pomoc od zväzu

Z úverovej sumy vráti do mestskej pokladne 80 000 eur Slovenský atletický zväz (SAZ) ako dotáciu. Na zvyšných 280 000 bude radnica hľadať možnosti financovania nenávratnými prostriedkami. Približne tretinu sumy by chcela prefinancovať cez očakávanú výzvu z Fondu na podporu rozvoja športu.

„Celá investícia musí byť v Liptovskom Mikuláši zrealizovaná v roku 2022, pričom v budúcom roku musí byť preinvestovaných 80 000 eur,“ uviedol generálny sekretár SAZ Vladimír Gubrický.

Tradícia

Primátor mesta Ján Blcháč zdôraznil potrebu športovej infraštruktúry pre mládež.

„Naši mladí atléti majú veľmi dobré výsledky v rámci slovenských aj medzinárodných súťaží. Máme zvýšený dopyt po atletickej infraštruktúre, je veľmi potrebná pre ich podporu a kvalitné podmienky na ich súťaženie. Druhý rozmer je, že ľahká atletika má v našom meste veľmi dlhú tradíciu, viac ako storočnú, považujeme si preto za povinnosť nadväzovať na tieto tradície a pokiaľ je možnosť mať čiastočnú podporu tejto investície, s radosťou ju využívame,“ povedal.

Podoba ihriska

Štadión bude mať 300-metrový ovál s umelým povrchom a štyrmi dráhami po obvode s možnosťou behu na 110 metrov cez prekážky. Areál doplnia doskočiská, prekážky, vrhačské klietky pre diskárov, guliarov či oštepárov, priestor pre skok do výšky a do diaľky.

Súčasťou majú byť vonkajšie posilňovacie stroje, solárne osvetlenie, chráničky pre meracie zariadenia a oplotenie. Štadión bude spĺňať podmienky na organizáciu súťaží pod hlavičkou SAZ pre žiakov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne správy z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM