Tomáš Batiz Futbal

Veľký prestup talentovaného Matoša: Rodák z Liptova prestúpil do Slovana!

Rodák z Liptovského Mikuláša sa postaral o veľký prestup. Z Ružomberka smeruje do bratislavského Slovana.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prestup talentovaného Matoša: Rodák z Liptova prestúpil do Slovana!
Zdroj: ŠK Slovan Bratislava FB

Vedenie ŠK Slovan Bratislava zrealizovalo zaujímavý prestup s perspektívou do budúcna. Belasí získali talentovaného 17-ročného útočníka Adama Matoša, ktorý je v prebiehajúcej sezóne najlepším strelcom v I. lige mladšieho dorastu. Informuje ŠK Slovan Bratislava na svojej oficiálnej stránke.

Adam Matoš je rodákom z Liptovského Mikuláša, kde aj odštartoval svoju futbalovú kariéru. Jeho kroky následne smerovali do susedného Ružomberka, kde v aktuálnej sezóne v kategórii U17 doposiaľ strelil 17 gólov. Slovan s ním podpísal zmluvu do konca roka 2021.

"Je to prestup, ktorý sme zrealizovali s výhľadom do budúcna. Adam môže rozvíjať svoj talent v našich mládežníckych kategóriách a verím, že v budúcnosti zabojuje o svoje miesto v prvom tíme,“ vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

O Matoša mala záujem aj talianska Bologna, no napokon sa rozhodol ostať na Slovensku. „V priebehu zimy sa o mňa zaujímala talianska Bologna, napokon však prišiel Slovan, ktorý o mňa prejavil veľký záujem. Je to najlepší klub na Slovensku, a teším sa, že som sa stal jeho súčasťou," skonštatoval pre web Slovana Bratislava.

Talentovaný Lipták sa pre Slovan rozhodol aj vďaka spoluhráčom zo slovenskej futbalovej reprezentácie. "Pri rozhodovaní mi pomohol aj fakt, že viacerých chalanov z mladšieho dorastu Slovana poznám z reprezentácie, sme si ľudsky blízki a je skvelé, že teraz budeme spoluhráči v jednom tíme. Pocity po podpise zmluvy sú výborné, som odhodlaný na sebe tvrdo pracovať a strelenými gólmi pomôcť tímu k víťazstvám,“ vyjadril sa po príchode do Slovana Adam Matoš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM