Slávka Kellová Hokej

Veľmi vydarený víkend mikulášskeho dorastu

Mikulášski dorastenci po úspešnej sobote, keď na domácom ľade zdolali Piešťany vysoko 9:0, pokračovali v extralige dorastu aj v nedeľu, keď privítali hostí z Dubnice.

Dubnica mala štart ako sa patrí. Hneď po úvodnom buly trafil strelou zápästím ľavú tyč mikulášskej brány Švec. Hostia aj po chvíli zakončovali, strelu spomedzi kruhov vyrazil Pútec. V ďalších minútach hry si Liptovský Mikuláš zahral viackrát presilovku 5 na 4, no gól sa mu nepodarilo zaznamenať ani v 11. minúte, keď prudká strela Pagáčika skončila u brankára hostí. V nasledujúcich minútach hry sa zakončovalo zväčša od modrej, v 14.minúte preletel Moravčíkov pokus tesne vedľa brány. V 17. minúte sa domáci dostali do vedenia, strela Niňaja z ľavej strany skončila za chrbtom Guriša.

V druhej časti hry sa hra vyrovnala, oba tímy sa však do vážneho zakončenia nedostali. V 31 .minúte sa hostia po rýchlej kombinácii dostali do zakončenia, pokus spomedzi kruhov skončil v lapačke domáceho brankára. V 37. minúte sa po pravej strane uvoľnil Pšurný, jeho pokus však skončil len na betónoch. V záverečných sekundách druhej tretiny sa hosťom ani na trikrát nepodarilo skórovať, po tom čo dorážali puk pred mikulášskou bránou.

Tretia tretina začala v réžii domácich. Tí vystrelili viackrát, ale ku gólovému koreniu si nepričuchli. Nasledujúce minúty hovorili o celom priebehu hry , oba tímy hrali viac-menej v strednom pásme , bez zakončenia. V 49. minúte po nahodenom puku vznikol zmätok pred bránou hostí, gól však neprišiel. Pár sekúnd na to boli Liptáci opäť pri chuti, po prihrávke Niňaja sa Oškovi nepodarilo zasunúť puk do odkrytej časti brány.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – MHK Dubnica 1:0

Ján Pleva, asistent trénera dorastu Liptovského Mikuláša: „Po včerajšom debakli v Piešťanoch bolo ťažké motivovať chlapcov, aby dali taký istý výkon ako dnes, ale podarilo sa nám to. Perfektná hra v obrane, disciplinovaný výkon, podržal nás brankár. V útoku sme mohli dať aj viac gólov, ale aj tento jeden gól na víťazstvo stačil. Takže musím dať klobúk dolu pred chlapcami a dúfam, že budeme v takýchto výkonoch pokračovať aj ďalej.“

Tomáš Batiz, foto: mhk32

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM