Správy

Viac cestujúcich a menej meškaní: Mesto Liptovský Mikuláš si pochvaľuje nový režim MAD

Mesto spustilo v spolupráci s dopravcom veľkú reformu ešte minulý rok. Mesto hovorí o zvýšení kvality cestovania a presnejších spojoch.

Ilustračný obrázok k článku Viac cestujúcich a menej meškaní: Mesto Liptovský Mikuláš si pochvaľuje nový režim MAD
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Po zmenách cestovných poriadkov mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Liptovskom Mikuláši začal počet cestujúcich narastať. Autobusy meškajú čoraz menej. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. Mesto v spolupráci s dopravcom spustilo veľkú reformu MAD počas jesene roku 2019.

„Ku kvalite autobusovej dopravy podstatnou mierou prispieva aj presnosť jazdy a s tým súvisiace dodržiavanie cestovných poriadkov. Túto problematiku s dopravcom riešime pravidelne. Cestujúci sa môžu sami presvedčiť o tom, že MAD v našom meste jazdí naozaj presne,“ načrtla hovorkyňa.

Dodala, že kým v roku 2019 bol počet „o. k. spojov“ na úrovni 87 percent, vlani to už bolo viac ako 91 percent. „Výraz ‚o. k. spoj‘ znamená, že spoj nemeškal oproti cestovnému poriadku o viac ako tri minúty, alebo naopak, zo zastávky neodišiel skôr ako maximálne o dve minúty,“ vysvetlila Čapčíková. Ako zdôvodnila, drvivá väčšina meškaní má súvis najmä s popoludňajšou dopravnou situáciou, keď sa v krátkom čase presúva veľa vozidiel z mesta na najväčšie sídlisko Podbreziny, v dôsledku čoho vznikajú kolóny.

Autobusy MAD sú aj v tomto období pravidelne dezinfikované. „Každý týždeň sú dezinfikované ozónom a raz mesačne dezinfekciou na báze polyméru. Dezinfekciu zabezpečuje dopravca prostredníctvom vlastných pracovníkov v priestoroch závodu na Štefánikovej ulici v Liptovskom Mikuláši,“ priblížil vedúci odboru dopravy mestského úradu Gabriel Lengyel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM