Tomáš Batiz Správy

Vianočné trhy v metropole Liptova: Bohatý program a domáce mikulášske výrobky

Vianočné trhy sa tešia v metropole Liptova veľkej obľube. Námestie osloboditeľov tak opäť raz zaplní vôňa vareného vína či pečených gaštanov.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v metropole Liptova: Bohatý program a domáce mikulášske výrobky
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. Atmosfére už tradične patrí špecifický stromček uprostred Námestia osloboditeľov, stánky plné remeselných výrobkov či voňavého punču a sprievodný program. “Samozrejme, tešíme sa na všetkých, ktorí s nami zažijú príjemnú atmosféru Vianoc na našom mikulášskom námestí,” pozval do centra mesta primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Vianočné trhy sa uskutočnia 21. – 23. decembra 2016 na Námestí osloboditeľov.

Vyzdobia stromček

Program Vianočných trhov začína v stredu 21. decembra Dopoludním pre deti. “Zúčastnia sa ho skoro všetky deti z materských škôl v Liptovskom Mikuláši, aby si svojimi vlastnými vianočnými výrobkami ozdobili stromček na Námestí osloboditeľov,” skonštatovala Soňa Višňovská z mikulášskej radnice.

Jarmočný predaj

Počas všetkých troch dní nebude na námestí chýbať ani klasický vianočný remeselnícky predaj, ktorého sa zväčša zúčastnia stánkari z Liptovského Mikuláša. “Na Vianočných trhoch nebudú chýbať práve Liptovské droby, výroba domácich palaciniek ako aj ďalšie občerstvenie. V remeselníckej časti sa budú nachádzať produkty vianočnej dekorácie a vianočných ozdôb,” poznamenala Michaela Mlynčeková z oddelenia marketingu v Liptovskom Mikuláši.

Program Vianočných trhov:

Streda 21. decembra

  • 10:00 – Dopoludnie pre deti
  • 16:30 – Oficiálne otvorenie

Štvrtok 22. decembra

  • 18:00 – Mince vo fontáne
  • 20:00 – Ploštin Punk

Piatok 23. decembra

  • 16:00 – Freeze Dance Crew
  • 17:00 – Ľudová hudba Haluška
  • 18:00 – Spectrum
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM