Tomáš Batiz Správy Video

VIDEO: Mikuláš trápia zvýšené toky riek, hasiči zasahovali v Demänovskej doline

Dažde, ale aj topiaci sa sneh, je dôvodom zvýšeného toku mikulášskych riek. Hrozí už aj vybreženie Demänovky z koryta.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Mikuláš trápia zvýšené toky riek, hasiči zasahovali v Demänovskej doline
Zdroj: Facebook

Liptovskomikulášski hasiči zasahujú v súvislosti so zvýšenou hladinou miestneho toku v obci Demänovská Dolina neďaleko Liptovského Mikuláša.

„Pre vytrvalý dážď hrozí vybreženie Demänovky z koryta. Hasiči sú na mieste a situáciu monitorujú, tiež ukladajú vrecia s pieskom, robia bariéry a k dispozícii majú v prípade potreby aj bager,“ upozornilo OS KR HaZZ.

Ako doplnila starostka Ľubomíra Klepáčová, v obci vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Do záchranných prác sa okrem profesionálnych a dobrovoľných hasičov zapojili aj zamestnanci obecného úradu.

So zvýšeným tokom bojuje aj samospráva Liptovského Jána. Od dnešného rána stúpla hladina miestneho potoka približne o 1,5 metra.

„Urobili sme umelú hrádzu, tak aby voda stekala do polí a odtiaľ priamo do Váhu. Snažíme sa hladinu toku znižovať. Škody zatiaľ nie sú veľké, ale situácia je nepriaznivá, hrozí zatopenie niekoľkých domov. Chcel by som poďakovať obyvateľom, ktorí hneď reagovali na prvé vyhlásenie v rozhlase a prišli pomôcť,“ doplnil starosta Juraj Filo.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM