Slávka Kellová Iné športy

VIDEO: Nočný beh mestom: Zapojili sa aj okoloidúci

Beh mestom NIGHT RUN pravdepodobne zasial v Liptovskom Mikuláši nové semienko tradície. 113 bežcov zo Slovenska, Česka a Poľska sa nezľaklo nočných ulíc mesta a vydalo sa na maratón.

Prvý ročník Night Run-u ponúkol v Liptovskom Mikuláši 10-kilometrovú trasu nočnými ulicami mesta. Tí, ktorí nemali toľko skúseností s behom a neobľubujú prevýšenia si mohli odbehnúť kratšiu 5-kilometrovú trasu. “S účasťou som nadmieru spokojný, milo ma prekvapil záujem, ktorý na poslednú chvíľu prejavil aj pán z Poľska alebo páni z Česka. Celkovo sme radi, že sa zapojilo toľko ľudí, či na kratšiu alebo dlhšiu trať. Dúfame, že z preteku sa stane tradícia a budeme sa na nočných behoch v Liptovskom Mikuláši stretávať každý rok,“ zhodnotil po pretekoch, ktoré zlákali bežcov vo veku od 14 do 70 rokov, účasť organizátor Michal Velner.

Cieľom maratónu však nebolo zdolávať rýchlosti, ale ukázať ľudom v Liptove, že beh je skutočne pre každého a nie len výsadou profesionálov.** „Pri pracovnom vyťažení sa príjemne beží aj v noci a ešte príjemnejší je pocit, keď si človek zabehne, prípadne prekoná sám seba. Aj preto sme po čase vytvorili možnosť registrácie pre kategóriu 5 km, čo je vzdialenosť, ktorú zabehne aj amatér v pomalšom tempe, aby mali možnosť sa zapojiť aj úplní nováčikovia,“** dodáva organizátor.

**Zapojili sa aj tí, či nebežali **

Na svoje si prišli aj návštevníci okolitých podnikov na terasách, ktorým sa takto naskytol príjemný pohľad na bežiacich účastníkov. „Ja som nebežal, ale vraj bolo veľa ľudí na uliciach a povzbudzovali, takisto povzbudzovali ľudia v podnikoch na terasách na pešej zóne. Na trati to vytvorilo super atmosféru, čo ich dosť hnalo dopredu,“ uzatvára Michal Velner.

Výsledky:
http://stodo.la/…vysledky.pdf

[youtube=470,250]h­ttp://youtu.be/aq­zTAcbjIc0[/you­tube]

foto: org.

nocny_beh
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM