Tomáš Batiz Správy

VIDEO: Rekonštrukcia ulice Zgútha Vrbického. Do kedy potrvajú práce?

Rekonštrukcia ulice Zgútha Vrbického je v plnom prúde. Obyvatelia v okolí sa však musia pripraviť na stavebný ruch, ktorý potrvá ešte niekoľko týždňov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Rekonštrukcia ulice Zgútha Vrbického. Do kedy potrvajú práce?
Zdroj: Dnes24.sk

Na ulici Zgútha Vrbického panuje už niekoľko dní stavebný ruch. Ako informuje hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková, zhotoviteľ už odstránil vrchné vrstvy komunikácie a chodníkov, upravuje zelený pás, dobudované budú aj pozdĺžne parkovacie stánia.

„Posunu sa dočkajú uličné vpuste a chodníky dostanú novú tvár, cesta a parkovacie stánia tiež budú vynovené. Súčasťou stavebných úprav je aj rekonštrukcia verejného vodovodu a verejného osvetlenia, z tohto dôvodu na ulici a jej priľahlých nebudú niekoľko dní svietiť pouličné lampy,“ konštatuje Čapčíková.

V priestoroch vjazdov k nehnuteľnostiam a priechodov pre peších budú obrubníky zapustené, aby vytvorili bezbariérový prechod pre imobilných. „Súčasťou tejto úpravy sú chodníky vybavené varovným a signálnym pásom, čo zabezpečí bezpečný prechod pre nevidiacich,“ dodala Viktória Čapčíková.

Mikulášska radnica predpokladá koniec rekonštrukcie na október 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM