Tomáš Batiz Futbal

VIDEO: Tatran s ďalším víťazstvom, doma zdolal minuloročného fortunaligistu

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš si v rámci 11. kola II. ligy poradili doma s Prešovom.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Tatran s ďalším víťazstvom, doma zdolal minuloročného fortunaligistu
Foto: Tomáš Batiz

Prvá desaťminútovka stretnutia bola vyrovnaná, hralo sa najmä v strede ihriska a na oboch stranách bolo viacero nepresností. Liptáci postupne začali zvyšovať svoju aktivitu a už v 11. minúte mohli ísť do vedenia. Po Gábrišovom odkope sa lopta dostala až do pokutového územia hostí, kde sa k nej dostal Laura, ale príliš dlho váhal a napokon trafil vo veľkej príležitosti iba obrancu Prešova.

Nedáš – dostaneš

Liptáci pokračovali v aktívnej hre, no rozhodca po faule Geráta v pokutovom území odpískal v 29. minúte pokutový kop pre Prešov, ktorého sa ujal, kapitán hostí, Luberda. Brankár Gábriš túto obrovskú šancu hostí chytil a okamžite rozohral. Do protiútoku sa dostal Laura, ktorý posunul loptu osamotenému Stašovi a ten strelou od brvna otvára stav stretnutia.

Prešovčania v početnej výhode

V 62. minúte bol za druhú žltú kartu vylúčený Tomáš Gerát a Prešov tak dostal obrovskú príležitosť zmeniť nepriaznivé skóre zápasu. Hostia síce mierne zvýšili aktivitu, ale Liptáci pokračovali vo svojej aktívnej hre a nedovolili svojmu súperovi vypracovať si gólovú príležitosť. Naopak domáci mohli v 88. minúte svoje vedenie ešte navýšiť, keď sa v úniku ocitol Dragan Andrić. Ten loptu posunul do výbornej pozície Kotorovi, ale Lukáč vytiahol perfektný zákrok a loptu vyrazil.

Liptáci si jednogólové vedenie udržali do konca stretnutia a do tabuľky si pripísali plný bodový zisk.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0)

  • Góly: 32. Staš
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM