Tomáš Batiz Hokej

Víťazstvo domácim vychytal perfektnými zákrokmi Palko

Liptovský Mikuláš sa po poslednej výhre na ľade Prievidze 1:4, predstavil pred vlastnými fanúšikmi netradične v nedeľu o 17:00, keď v zápase 20. kola privítal súpera z Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo domácim vychytal perfektnými zákrokmi Palko
Foto: Slávka Kellová

Hneď v úvodných minútach si domáci hráči zahrali dvakrát presilovku 5 na 4 a až v tej druhej vážnejšie pohrozili. Konkrétne Macík v 5. minúte pálil tesne nad. Početnú výhodu využili mikulášski hráči po minúte, keď nahodený puk z hokejky Devečku tečoval pred bránou Kuric. Domáci sa do ďalšej dobrej šance dostali v 15. minúte, po prudkej strele Paukovčeka, ktorý trafil iba obrancu. Po chvíli nasledovalo dlhšie prerušenie hry, po tom čo jedného z hráčov Trnavy odnášali z ľadovej plochy na nosítkach. Do konca prvej tretiny sa nič vážne nestalo.

Úvod druhej časti hry patril taktiež domácim, Kubáň v samostatnom nájazde na brankára pohorel, keď jeho pokus trnavský brankár dokázal vyraziť. Po niekoľkých minútach sa pretlačil pred bránu Piatka, ktorý ani na dvakrát neprekonal brankára hostí. Tento hráč to skúšal v 30. minúte, keď v úniku na samotného brankára neuspel. V 32. minúte sa ďalšou peknou akciou prezentovali domáci, únik po pravej strane bol zavŕšený strelou Paukovčeka spomedzi kruhov. V 33. minúte Trnava po protiútoku vyrovnala na 1:1, keď na presnú prihrávku naviazal Hluch, ktorý iba dorážal do odkrytej časti brány. Liptovský Mikuláš sa neuspokojil s remízou a pár sekúnd pred koncom druhej tretiny vyrovnal zásluhou Poliačeka.

Na začiatku tretej tretiny to skúšal viackrát Macík. Najskôr hľadal svojou prihrávkou spoluhráča, následne z otočky zakončil iba do betónov Petroviča. V 49. minúte sa hostia dostali do obrovských šancí, keď to na domáceho brankára skúšali tri, či štyrikrát. Posledný pokus z ľavej strany skončil v Palkovej lapačke. V 52. minúte podržal hráčov Liptovského Mikuláša opora v bráne Palko, ktorý čelil strele spomedzi kruhov z hokejky Luptáka, následne sa Trnava nepresadila ani krížnou strelou z kraja. V závere stretnutia sa pred bránou domácich zhustilo viacero hráčov. Trnave sa podarilo aj zakončiť, ale rozhodca tento gól neuznal. „Ja mám pocit, že sa do odrazilo odo mňa a padlo za bránu, ale dôležitý je rozhodca, on ten gól neuznal i keď stal za bránou – taký bol verdikt. Sme radi, že sme zvíťazili a máme tri body,“ vysvetlil tesne po zápase brankár domácich Matúš Palko.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Gladiators Trnava 2:1 (1:0, 1:1,0:0)

Góly: 6. Kuric (Devečka), 40. Poliaček – 33. Hluch (Jančovič) Rozhodovali: Druga, Číž, Moravec Divákov: 340

Liptovský Mikuláš: Palko – Mezovský, Klepáč, Devečka, Galko, Sajko, Kledrowetz, Holiga, Bača – Bartík, Paukovček, Macík, Kuric, Mravec, Poliaček, Kubáň, Matejka, Poliaček, Pekarčík, Kubovčík, Fabo.

Trnava: Petrovič – Šišmič, Poláček, Lupták, Demo, Šoltys, Jančovič – Dudáš, Schmidt, Jančovič, Rybárik, Grman, Baran, Lisoň, Mišura, Hubek, Bohunický, Hluch, Rosa.

Dušan Halahija, tréner domácich: „Trnava hrala dobre, ale my sme jej to umožnili, tým že sme jednoducho nedávali góly. Mali sme myslím dva, tri samostatné nájazdy. Gól je vtedy, keď rozhodca uzná, čiže dáke debaty idú bokom.“

Tomáš Batiz, foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM