Tomáš Batiz Šport

Vlhová má za sebou obrák na ZOH: Liptáčka skončila mimo najlepšej TOP 10

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome na ZOH 2018 v Pjongčangu mimo najlepšej desiatky. Víťazkou sa stala Američanka Shiffrinová.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová má za sebou obrák na ZOH: Liptáčka skončila mimo najlepšej TOP 10
Zdroj: TASR

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová získala zlatú medailu vo štvrtkovom preloženom obrovskom slalome na ZOH 2018 v Pjongčangu. V Alpskom centre Jangpchjong triumfovala s náskokom 39 stotín sekundy pred Nórkou Ragnhild Mowinckelovou. Bronz patrí Talianke Federice Brignoneovej (+0,46 s).

Vlhová na 13. mieste

Slovenka Petra Vlhová obsadila konečné 13. miesto so stratou 2,11 sekundy. Po 1. kole bola dvanásta, jej krajanky Barbara Kantorová 42., resp. Soňa Moravčíková 43. V druhom kole mala Vlhová až 21. najlepší čas, klesla však len o jedno miesto. Moravčíkovú klasifikovali napokon na konečnom 37. mieste, Kantorovú na 41. pozícii.

Trať 2. kola postavil Vlhovej taliansky tréner Livio Magoni. Napriek tomu Slovenka z tohto faktu nevyťažila. Po druhej jazde priznala, že spravila viacero drobných chýb, čo ju stálo lepšie umistnenie. „Dalo sa zajazdiť lepšie, spravila som drobné chyby. Trináste miesto je možno pre niekoho dobré, ale ja som chcela viac. Počasie bolo lepšie ako v uplynulých dňoch, oteplilo sa a lepšie sa aj lyžuje. Najmä nefúka, čo je pozitívne,“ uviedla Vlhová v cieli druhého kola.

Medaila pre americkú fenoménku

Shiffrinová získala v kariére už druhú olympijskú zlatú medailu. Tú prvú v slalome pred 4 rokmi v Soči. Dvadsaťdvaročná reprezentantka USA bola po prvom kole druhá so stratou 20 stotín na Talianku Manuelu Mölggovú. Tá ale nezvládla veľký tlak a 2. kolo pokazila. Napokon skončila až 8. Shiffrinová bola spokojná s oboma jazdami. „Už na tréningoch som sa na svahu cítila veľmi dobre. V prvom kole som išla uvoľnene, no boli tam nejaké rezervy. Pred štartom druhého kola som si povedala, že dám do toho všetko a pôjdem na hranici rizika, veď je to olympiáda. Som rada, že to vyšlo,“ uviedla pre akreditované médiá.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM