Tomáš Batiz Šport

Vlhová po druhom mieste v paralelnom slalome: Riskla som to!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľnom paralelnom slalome Svetového pohára vo švajčiarskom St. Moritzi druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová po druhom mieste v paralelnom slalome: Riskla som to!
Zdroj: TASR

Vlhová nestačila vo finále len na Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá sa pripísala 48. triumf vo SP. Vlhová má na konte pätnásť pódiových umiestnení (4–6–5), tri v paralelných súťažiach. Tretia skončila domáca Wendy Holdenerová.

Vlhová skončila pred rokom v Courcheveli druhá práve po finálovej prehre so Shiffrinovou. V St. Moritzi si vybojovala šancu na odplatu, v modrej dráhe siahala na víťazstvo po Američankinej chybe približne v polovici trate, no Shiffrinová to dotiahla a v cieli bola rýchlejšie iba o 11 stotín sekundy. V tejto sezóne bolo rovnaké poradie na prvých dvoch priečkach aj v oboch doterajších klasických slalomoch.

„Pre mňa je víťazstvo niečo špeciálne, takže som išla len na víťazstvo. Vedela som, že keď chcem zdolať Mikaelu, musím riskovať. V polovici som ju nevidela, pomyslela som si, že asi som trošku vpredu. Povedala som si teraz alebo nikdy, riskla som to, ale, žiaľ, trošku som spravila chybu a stratila som. Bola som mierne nahnevaná, ale s odstupom času sa teším, že je to druhé miesto,“ uviedla Vlhová.

Pre Shiffrinovú to bolo piate prvenstvo v ročníku SP 2018/2019, na čele celkového poradia figuruje jednoznačne so ziskom 689. Vlhová sa vďaka 80 bodom posunula na tretiu pozíciu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM