Tomáš Batiz Šport

Vlhová po šiestom mieste v obrovskom slalome: Som nahnevaná!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila šiestu priečku v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára. V Killingtone nevyužila priebežnú druhú pozíciu po prvom kole, keď v súčte zaostala za víťaznou Taliankou Martou Bassinovou o 65 stotín sekundy.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová po šiestom mieste v obrovskom slalome: Som nahnevaná!
Zdroj: TASR

V americkom stredisku panovali snehovo výborné podmienky, ale situáciu komplikoval vietor. Organizátori museli posunúť štart nižšie a skrátiť trať prvého kola o sedem bránok, takže lyžiarky prišli o vrchnú strminu a museli sa rozbiehať v rovinatejšej pasáži.

Zo siedmeho miesta výrazne zaútočila obhajkyňa vlaňajšieho triumfu Brignoneová, ktorá zajazdila najlepší čas druhého kola. Shiffrinová sa doň pustila silovejším spôsobom na úkor svojich typických čistých oblúkov, opäť sa však nevyhla chybičkám najmä vo vrchnej pasáži a zaradila sa tesne za Brignoneovú. Gisinová naopak stratila náskok v závere a neprekonala Talianku ani Američanku.

Vlhová obsadila v októbrovej ouvertúre štrnástu priečku, v tejto súťaži sa premiérovo v novej sezóne umiestnila v prvej desiatke, ale v namiesto boja o pódium si pohoršila o štyri pozície. Chýbala jej dravosť, už v úvode trate prišla o náskok, ktorý mala k dobru na Brignoneovú. Napokon si pripísala trinásty čas druhého kola.

„Som nahnevaná ešte z Levi, aj z toho, čo sa stalo dnes. Mám dojem, že v tomto ročníku mi idú prvé kolá, ale nejdú mi druhé. Musím len pokračovať a zajtra ísť naplno,“ povedala pre RTVS slovenská reprezentantka, na ktorú v nedeľu čaká slalom (15.45/19.00 SEČ).

Brignoneovú odsunula z vedúcej priečky až krajanka Bassinová, ktorá sa vyrovnala s úlohou líderky a postrážila si premiérový úspech. Na čele celkového poradia SP figuruje Shiffrinová so ziskom 240 bodov, vedie aj poradie disciplíny (140 b.). Vlhová má na konte 58 bodov, v bojoch o veľký glóbus jej patrí desiate a v hodnotení obrovského slalomu ôsme miesto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM