Tomáš Batiz Šport

Vlhová topfavoritkou kombinácie: Parádny výkon Liptáčky v superobrovskom slalome

Petra Vlhová má veľkú šancu o skvelý výsledok v kombinácii Svetového pohára.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová topfavoritkou kombinácie: Parádny výkon Liptáčky v superobrovskom slalome
Zdroj: TASR

Petra Vlhová predviedla v nedeľu dopoludnia skvelý výkon v superobrovskom slalome do kombinácie Svetového pohára a pred druhou časťou súťaže sa stala topfavoritkou. Do slalomového kola (13.30) si vo švajčiarskej Crans Montane zobrala jasný náskok na reálne konkurentky s výnimkou Wendy Holdenerovej. Domáca zjazdárska diva a majsterka sveta v disciplíne alpskej všestrannosti bola v super-G podľa očakávania rýchlejšia ako slovenská lyžiarka, ale len o 17 stotín. Nečakane prepadla ďalšia švajčiarska favoritka a čerstvá olympijská víťazka Michelle Gisinová, ktorá na Vlhovú stratila 22 stotín a tak jej šance na kombinačné víťazstvo záviseli od toho, či obe hlavné kandidátky zvládnu tesný mikrosúboj v rizikových okolnostiach husto rozmiestnených bránok slalomu.

Vyčnievali kombinačné supervýkony

Časový hendikep do slalomu sa síce odvodzoval od najrýchlejšieho času Talianky Sofie Goggiovej (1:03,70 min.), ale dravá vyznávačka kĺzavej stopy si nevytvorila dostatočný náskok na špičkové umiestnenie, keďže jej slalomárske kvality sú oproti univerzálnejším pretekárkam nízke. Na vysoké umiestnenie v celej alpskej kombinácii mohli pomýšľať skôr tretia Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,47 s), zhodne na piatom mieste Talianka Federica Brignoneová a Rakúšanka Stephanie Brunnerová (+0,91), prípadne Slovinka Maruša Ferková, ktorá však už na 20. priečke zaostala 1,57 s. Nad všetkým vyčnievali kombinačné supervýkony siedmej Holdenerovej (+1,14) a dvanástej Vlhovej (+1,31).

Bez Vonnovej a Shiffrinovej

Na štarte chýbali americké spolufavoritky Lindsey Vonnová a predovšetkým suverénne vedúca pretekárka SP Mikaela Shiffrinová. Vzhľadom na to i na okolnosti súťaže Vlhová už v sobotňajšom špeciálnom super-G naznačila svoje všestranné ambície. Síce nebodovala, ale jej výkon bol prísľubom ďalšieho zlepšenia v nedeľňajšom super-G, ktorý podľa kombinačných tradícií skrátili posunom štartu nižšie. Navyše v olympijskom Pjongčangu bola v kombinácii piata a tam slalomu predchádzal Vlhovej ešte vzdialenejší zjazd.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM