Tomáš Batiz Šport Video

Vlhovej (21) nevyšiel obrovský slalom: Pozrite sa, čo sa stalo! VIDEO

Liptáčka Petra Vlhová nezíska ďalšie body do rebríčku Svetového pohára v obrovskom slalome. Zaváhala už v prvom kole.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej (21) nevyšiel obrovský slalom: Pozrite sa, čo sa stalo! VIDEO
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová neuspela v sobotu v šiestom obrovskom slalome Svetového pohára a po prvý raz v ňom počas tejto zimy nebodovala. Nepostúpila do 2. kola v súťaži, v ktorej sa na materskom svahu v Maribore s bohatou a žiarivou kariérou rozlúčila Slovinka Tina Mazeová.

S chybou v úvode

Dvadsaťjedenročná Vlhová spravila pred prvým medzičasom veľkú chybu, po ktorej sa síce dokázala vrátiť medzi bránky, no nabrala obrovskú časovú stratu. Manko 5,80 sekundy na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú ju odsunulo ďaleko za métu postupu do najlepšej tridsiatky 2. kola, zaregistrovali ju až na 58. priečke. „Ani presne neviem čo sa stalo,“ referovala ešte v cieľových priestoroch. Neskôr ju čakala videoanalýza s trénerom, ale tušila, že do osudnej bránky išla príliš priamo: „Mám dojem, že mi ušli pätky a veľmi ma pretočilo.“

Náročný kopec

Vlhová pritom hornú časť svahu prešla dobre, pomerne plochý úsek vykĺzala vo fajnovom rytme. „Áno, teraz jazdím dobre a aj tu som od rána mala skvelý pocit. Išla som do toho naplno, ale jedna chybička a je to preč. Potom sa už nejde veľmi dobre, človek sa síce odviaže a riskuje, ale už sa nič nedá robiť. Kopec je ináč dosť ťažký, je ľadový ako má byť, ale hore je tieň a nič nie je vidieť pod nohy,“ konštatovala.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM