Tomáš Batiz Šport

Vlhovej štart v Kronplatzi je otázny, tréner Magoni: Prvoradé je zdravie

Úspech slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v utorňajšom slalome Svetového pohára vo Flachau priniesol veľké zadosťučinenie pre celý jej tím.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej štart v Kronplatzi je otázny, tréner Magoni: Prvoradé je zdravie
Zdroj: TASR

Choroba zasiahla takmer všetkých členov, no na rozdiel od Záhrebu už na štarte nechýbal brat a manažér Boris Vlha.

Zdravotné ťažkosti majú okrem súrodencov aj asistent trénera Matej Gemza, servisman Pierluigi Parravicini či kondičný tréner Šimon Klimčík. Zatiaľ sa vyhýbajú koučovi Liviovi Magonimu. „Môj tím sa trošku rozpadá. V Záhrebe musel ísť môj brat do nemocnice, teraz musela byť moja mamina v posteli. Len ja sa držím zubami-nechtami, treba to však doliečiť,“ povedala Vlhová.

„Peťa ukazuje, aká je silná aj s tými problémami, čo má. Dokáže to hodiť za hlavu a ísť svoju jazdu. Všetci sme chorí, Gigi, Maťko, Šimon, Livio nebude dlho zdravý. Všetci sme stále pri sebe, sme unavení, je to náročné a imunita je oslabená. Určite budú dva, tri dni pauza,“ pokračoval Boris Vlha.

Vlhovej brat sledoval v Chorvátsku slalom premiérovo na obrazovke, v Rakúsku už plnil svoje zvyčajné úlohy: „Pred každým kolom ju treba motivovať, dodať jej správny adrenalín. Tu ani v Záhrebe nebola Peťa stopercentne fit. Vedela, kde robila chyby a najmä, kde mala rezervy. V Záhrebe predovšetkým v prvom kole nevládala v spodnej časti, takže ťažko diskutovať o strate z prvého kola, boli sme radi, ako to dopadlo. Stále má problém s kašľom, ten sa dá vyliečiť iba dvoma, troma dňami doma.“

Na tím čaká rozhodnutie, či v utorok 15. januára nastúpiť na obrovský slalom v talianskom Kronplatzi, alebo si dopriať oddych. Vlhová po prvý raz figuruje v elitnej žrebovanej sedmičke technicky najnáročnejšej disciplíny, no nevenovala sa jej od víťazstva v Semmeringu. „Nad Kronplatzom visí otáznik. Je chorá, veľmi silno kašle, bolí ju hrdlo a po Záhrebe sa necítila najlepšie. Klobúk dole, zvládla to výborne. Vo Flachau sme šli do pretekov s tým, že uvidíme, ako to vypáli. Mám známeho lekára, ktorý ju bol pozrieť a naznačil, že má príznaky zápalu priedušiek. Uvidíme, ako sa s tým vyrovná. Zdravie je prvoradé, nepôjdeme do žiadneho zbytočného rizika,“ zdôraznil Magoni.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM