Správy

Vo Vysokých Tatrách ukončili lyžiarsku sezónu: Vydrží ešte Jasná?

V Lomnickom sedle uzavreli lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách. Pre vášnivých lyžiarov však ešte nezhasla posledná nádej.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vysokých Tatrách ukončili lyžiarsku sezónu: Vydrží ešte Jasná?
5
Galéria
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Poslední lyžiari sa vyviezli lanovkou do Lomnického sedla v stredu (12. 5.). Informoval komunikačný manažér spoločnosti Tatry Mountain Resorts Marián Galajda.

Podivná sezóna

Ako priblížil, lyžovačku vo Vysokých Tatrách odštartovali 12. decembra minulého roka na Štrbskom Plese. Potom nastala nútená prestávka v súvislosti s pandémiou od 1. januára až do 21. apríla. Znovu otvorili 22. apríla a v stredu 12. mája už uzavreli lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách práve v Lomnickom sedle, ktoré bolo k dispozícii od 7. mája. Galajda zdôraznil, že na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku – v Lomnickom sedle sa počas tejto sezóny lyžovalo celkovo šesť dní.

Aktuálna sezóna vo Vysokých Tatrách trvala 31 dní. Nebyť covidu a nútenej prestávky, lyžiari by mohli na svahoch stráviť viac ako 150 dní. Prišli sme teda takmer o štyri mesiace zo sezóny. Tá bola síce dramaticky kratšia, ale sme radi, že aj napriek okolnostiam sme lyžiarom dokázali sprostredkovať parádne zimné zážitky,“ uviedol manažér strediska Lukáš Brodanský.

Vydrží Jasná?

Galajda pripomenul, že lanovky v Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici sú už v letnej prevádzke. Do konca mája môžu ešte návštevníci obdivovať Tatranský ľadový dóm na Hrebienku.

Posledná možnosť v tejto sezóne využiť na lyžovačku lanovky bude počas najbližšieho víkendu (15. – 16. 5.) v Jasnej. Z južnej i severnej strany Chopku budú však k dispozícii už iba neupravené zjazdovky. „Ak to snehové podmienky dovolia, možno sa podarí prekonať rekordný zápis z roku 2016, keď sa v Jasnej lyžovalo do 15. mája,“ dodal Galajda.

Aktuálne zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM