Slávka Kellová Rôzne

Vo Vysokých Tatrách začali rúbať suché stromy

Minulý týždeň začali s výrubom suchých stromov v blízkosti turistických chodníkov, ktoré predstavujú riziko pre turistov a návštevníkov Vysokých Tatier. Správa Tatranského národného parku (TANAP) z tohto dôvodu upozorňuje návštevníkov na dočasné uzat

Stromy začali vytínať na Hrebienku po zelenej značke v smere k Bilíkovej chate a Rainerovej útulni. Tento chodník bude zatvorený do utorka 17. mája. Od utorka 17. mája do 27. mája bude zatvorený červeno značkovaný chodník z Hrebienka k Rainerovej útulni.

Od 25. mája do 6. júna bude zatvorená červeno značená časť Tatranskej magistrály od Rainerovej útulni k Zamkovského chate a na Skalnaté pleso. Od 5. do 12. júna bude zatvorená časť Tatranskej magistrály z Hrebienka na Sliezsky dom. Ako posledné prídu na rad červeno a zeleno značené chodníky zo Štrbského Plesa k Popradskému plesu. Tu sa budú suché stromy odstraňovať od 10. do 15. júna. Termíny uzávierok turistických chodníkov sa môžu z dôvodu nepriazni počasia posunúť, preto ochranári žiadajú všetkých návštevníkov o trpezlivosť a dodržiavanie pokynov počas vykonávania týchto prác. Dôvodom odstraňovanie suchých stromov z okolia turistických chodníkov je bezpečnosť turistov, uviedol riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko. Do skončenia sezónnej uzávery značkovaných turistických chodníkov, 15. júna, by mali byť suché stromy z okolia chodníkov spílené a turistické trasy bezpečné.

zdroj, foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM