Slávka Kellová Rôzne

Vodári uzavreli zmluvy o výkone stavebného dozoru

Liptovská vodárenská spoločnosť a.s. so sídlom v Liptovskom Mikuláši podpísala zmluvy o výkone stavebného dozoru s troma firmami vybranými v užších súťažiach.

Na stavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd vo Važci bude dohliadať firma Amberg Engineering Slovensko, s.r.o. Bratislava za 479-tisíc eur bez dane z pridanej hodnoty, keď predpokladaná cena bola 497-tisíc eur.

Košická firma Eutech, a.s. zabezpečí stavebný dozor na stavbe kanalizácie a čistiarne odpadových vôd vo Východnej. Za túto činnosť dostane 536,2-tisíc eur, pričom predpokladaná hodnota zákazky predstavovala 564-tisíc eur. Stavebný dozor pre stavbu zameranú na intenzifikáciu čistiarne odpadových vôd v Liptovskom Mikuláši vykoná spoločnosť Dopravoprojekt, a.s. Bratislava za 599,3-tisíc eur. Predpokladaná cena dosahovala 626-tisíc eur bez dane.

Vo všetkých troch tendroch boli doručené po tri ponuky a zmluvy boli uzatvorené 11. novembra, vyplýva z oznamov o výsledku súťaží vo Vestníku verejného obstarávania. Uvedené služby majú byť financované z európskych peňazí cez Operačný program Životné prostredie.

LVS počas nasledujúcich dvoch rokov vybuduje v niekoľkých obciach okresu Liptovský Mikuláš kanalizáciu a čistiarne odpadových vôd za 67,5 milióna eur. Zmluvy na realizáciu projektov podpísali 1. októbra. Liptovská vodárenská spoločnosť sa na financovaní projektov podieľa piatimi až šiestimi percentami.

Na stavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd vo Važci získala z eurofondov 10,8 mil. eur, vo Východnej 12 milióna eur a na intenzifikáciu čistiarne v Liptovskom Mikuláši takmer 20 miliónov eur. Na kanalizáciu pre Bobrovec, Jalovec a Trstené získala 4 milióny eur a pre Beňadikovú, Stošice a Závažnú Porubu 4,7 milióna.

Liptovská vodárenská spoločnosť, a.s. Liptovský Mikuláš je zapísaná v Obchodnom registri SR od septembra 2006 a je právnym nástupcom zrušeného štátneho podniku. Disponuje základným imaním vo výške 20,239 miliónov eur. Prevádzkuje verejnú kanalizáciu a vodovod, vytyčuje vodovodnú a kanalizačnú sieť, vykonáva prehliadky kanalizácií a potrubí, ako aj montáž vodomerov na teplú a studenú úžitkovú vodu, čistenie vodovodných a kanalizačných potrubí, meranie množstva pitných, úžitkových a odpadových vôd a ďalšie činnosti. Spoločnosť zabezpečuje dodávku pitnej vody pre obyvateľov a ostatných odberateľov v okrese Liptovský Mikuláš, celkovo zásobuje 92 % obyvateľov okresu.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM