Martin Grendel Rôzne

Vodiči, pozor! Hrozí poľadovica

Vodiči na slovenských cestách by mali byť pozorní. Pri nízkych teplotách je totiž na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch, pri vodných tokoch a vodných nádržiach zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Na svojej internetovej stránke o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) s tým, že pozor si treba dať aj na hraničnom priechode Moravský Sv. Ján – Hohennau cez rieku Morava, kde je pokazená svetelná signalizácia.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú inak zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. To isté platí aj o cestách I., II. a III. triedy, no vo vyšších polohách stredného a východného Slovenska sa na týchto cestách nachádza vrstva utlačeného, miestami zľadovateného snehu do dvoch centimetrov.

Zjazdné sú aj všetky horské priechody (HP), povrch vozoviek je suchý až vlhký, okrem HP Hriňová, Chorepa, Podspády, Jasná, Pusté Pole, Vernár, Dobšiná a Súľová, ktoré majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou miestami kašovitého až utlačeného snehu hrúbky do troch centimetrov. Na HP Huty sa nachádza miestami zľadovatený sneh hrubý do dvoch centimetrov.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM