Michal Paška Rôzne

Vodiči pozor! Pred škôlkou pribudla jednosmerka

Na ceste pred materskou školou na Ulici Československej brigády v Liptovskom Mikuláši došlo od utorka k zmene organizácie dopravy. Cesta je jednosmerná.

Vodiči by mali zvýšiť pozornosť. Cesta medzi ulicami Tranovského a Školskou v centre mesta je už jednosmerná. Konkrétne ide o úsek pred materskou školou na Ulici Československej brigády (pozrite si fotogalériu pod článkom).

„Hlavným dôvodom zmeny organizácie dopravy bolo zorganizovať státie automobilov v úseku medzi Tranovského a Školskou ulicou a zabezpečiť bezpečný a plynulý prejazd,“ vysvetlil Peter Lehotský, hovorca mesta Liptovský Mikuláš.

Ulica bola v minulosti neprejazdná hlavne ráno, keď rodičia deti doviezli do škôlky a popoludní, keď si pre ne prišli. Autá, ktoré často stáli po obidvoch stranách cesty, bránili plynulému prejazdu.

Zmenou organizácie dopravy sa zaoberala komisia dopravy a verejného poriadku ešte v novembri minulého roka. Dôvodom boli podnety od občanov a poslancov za tento volebný obvod. Návrh členovia komisie opätovne odsúhlasili aj v marci tohto roku.

foto: autor

jednosmerka
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM