Samospráva

Vodiči sa dočkajú lepších ciest: Do ich opravy pôjde viac ako 1,9 milióna eur

Mesto Liptovský Mikuláš chce postupne investovať do zlepšenia mestskej infraštruktúry 1,9 milióna eur, za ktoré chce okrem ciest opraviť chodníky a vybudovať parkoviská.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa dočkajú lepších ciest: Do ich opravy pôjde viac ako 1,9 milióna eur
Foto: Slávka Kellová

Cestári sa už pustili do výmeny koberca na dopravne vyťaženej časti Kuzmányho ulice po križujúcu ulicu Tranovského a jej povrch sa vymení až po evanjelický kostol. Postupne dostanú nový asfalt i ulice Partizánov, Socháňova a väčšia časť ulice Majerskej, na ktorej sa vybudujú dve veľké parkovacie plochy. „Na druhom najľudnatejšom sídlisku Nábrežie tak opravíme dlho zanedbávané cesty. Spoločne so 660-metrovým úsekom chodníka na Garbiarskej ulici uhradíme opravy týchto ciest z investičného balíka, na ktorý mestské zastupiteľstvo schválilo úver vo výške 1,3 milióna eur,“ uviedol zástupca primátora Liptovského Mikuláša Jozef Repaský.

Rozpočet mesta počíta tento rok s investíciou na stavebné úpravy asi 645 000 eur. „Obyvatelia mestskej časti Liptovská Ondrašová už využívajú trojicu obnovených komunikácií. Nový povrch vozovky by mal v tomto roku pribudnúť aj na uliciach Švermova, Okružná Parková, ako i na križovatke ulíc Demänovská a Palúčanská v mestskej časti Palúdzka. Opravy čakajú i Širokú ulicu v miestnej časti Demänová. Okrem obnovy Linčovského ulice pribudne v miestnej časti Okoličné chodník na Kláštornej ulici, ktorý zvýši bezpečnosť chodcov prechádzajúcich do blízkej priemyselnej oblasti," priblížil J. Repaský.

Doplnil, že spoločne s Majerskou ulicou sa vybudujú na Nábreží nové parkovacie plochy alebo ich rozšíria na ulici Chalúpkovej. V mestskej často Staré Mesto sa počet parkovacích miest rozšíri na uliciach Majeríková a Janka Jesenského. „Dúfame, že nám počasie umožní zrealizovať naplánované akcie. Pripravujeme tiež projektovú dokumentáciu stavebných úprav ulice Janka Alexyho na Nábreží spoločne s rekonštrukciou a odvodnením blízkej komunikácie medzi garážami,“ dodal Repaský.

Súvisiaci článok:

Obmedzenia na Kuzmányho ulici: V meste sa postupne opraví viacero cestných úsekov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM