Tomáš Batiz Vodný slalom

Vodný slalomár Matej Beňuš: Teším sa na preteky v Liptovskom Mikuláši

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš strávil uplynulé dva týždne tréningom na olympijskom kanáli v Riu de Janeiro. Najbližšie sa teší na Majstrovstvá Európy v mikulášskom kanály.

Ilustračný obrázok k článku Vodný slalomár Matej Beňuš: Teším sa na preteky v Liptovskom Mikuláši
Zdroj: TASR

Matej Beňuš si olympijský kanál a Areál Whitewater Stadium vyskúšal už tretíkrát. „Oproti mojim predošlým návštevám urobili na kanáli dve významnejšie zmeny a môžem povedať, že k lepšiemu. Voda už nie je taká zradná. Kanál by už nemali meniť a som s ním celkom spokojný. Nie je až taký ťažký ako v Londýne, ale nie je ani príliš ľahký a je dosť technický. Som rád, že som si ho mohol opäť vyskúšať a netrénovať napríklad v Liptovskom Mikuláši, kde ešte pred pár dňami snežilo. Hoci v Riu zasa bolo až veľmi teplo, niekedy až 38 stupňov. Museli sme to vydržať,“ zhodnotil Beňuš.

Zajazdil si do sýtosti

V Riu absolvoval spoločné tréningy s Brazílčanmi, Britmi i Japoncami. „Ale bolo skvelé, že žiadna tlačenica tam nebola a niektoré dni sme celý deň trénovali napríklad iba štyria. Zajazdil som si do sýtosti a cítim sa tam už veľmi dobre,“ povedal Beňuš, ktorý bude na olympiáde patriť medzi ašpirantov na zisk cenného kovu. „Je to pre mňa veľká výzva a rád by som pokračoval v medailovej tradícii Miša Martikána.“

Uspieť chce v Liptovskom Mikuláši

Do Brazílie sa Beňuš ešte vráti v máji na dva týždne, v júni dokonca na tri. Ešte predtým ale chce uspieť aj na domácej vode počas majstrovstiev Európy v Liptovskom Mikuláši (12. až 15. mája). „Už sa teším na preteky, pretože som posledné absolvoval pred viac ako dvoma mesiacmi. Nejako extra som sa na ME nepripravoval, ani som tam v tomto roku ešte netrénoval. Ale v každom prípade chcem zájsť dobrý výsledok. Najväčšou mojou výhodou bude, že pôjdem bez stresu boja o olympijskú miestenku. Teším sa, pretože v Mikulaši je vždy na takýchto podujatiach výborná atmosféra,“ dodal Beňuš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM