Šport

Volejbalový klub v Liptovskom Mikuláši je po prvýkrát súčasťou najvyš

Ilustračný obrázok k článku Volejbalový klub v Liptovskom Mikuláši je po prvýkrát súčasťou
najvyš
Zdroj: Dnes24.sk

Volejbalový klub v Liptovskom Mikuláši je po prvýkrát súčasťou najvyššej mládežníckej súťaže na Slovensku. Zásadný podiel má na tom aj Lukáš Chudý, ktorý sa tomuto športu venuje prakticky od mala. “Pre mňa volejbal nie je len obyčajná hra, pre mňa je volejbal životným štýlom,” povedal na úvod Lukáš, ktorý ďalej komentoval aj prihlásenie do najvyššej slovenskej súťaže: “Tento rok sme chlapcov prihlásili do najvyššej mládežníckej súťaže na Slovensku. Momentálne hráme proti družstvám, ktoré trénujú pri extraligových mužstvách.”

V súčasnom kádri sa nachádza dvanásť juniorov a desať najmladších žiakov. Podľa Chudého je v tíme perspektíva, ale všetko chce čas. “Naši chlapci sú šikovní, ale musia ešte nazbierať veľa skúseností, kým začnú vyhrávať.”

Myslia na najmenších

Viaceré úspešné kluby vstavajú svoj úspech predovšetkým na kvalitnú mládežnícku základňu. Inak tomu nie je ani v mikulášskom volejbalovom klube, kde tento rok dali priestor aj tým najmenším. “Tento rok sme za pomoci rodičov otvorili volejbalovú prípravku, ktorú navštevuje asi desať detí vo veku od sedem rokov. V našom meste je potenciál rozvíjať súťažný volejbal, lenže je tu silná športová konkurencia,” poznamenal Chudý.

Prioritou turnaje

Každoročne sa v Liptovskom Mikuláši organizujú stovky volejbalových turnajov. “S organizáciu rôznych volejbalových podujatí chcem pokračovať a každý rok zvýšiť ich úroveň, či už herne alebo organizačne. O volejbalové turnaje je čoraz väčší záujem,” dodal na záver.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM