Slávka Kellová Rôzne

VPS prebrali majetok za 992-tisíc eur

Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš preberajú do svojej správy mestský majetok v hodnote 992-tisíc eur. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva.

Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš preberajú do svojej správy mestský majetok v hodnote 992-tisíc eur. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva. „Je potrebné, aby stavby a zariadenia mali svojho správcu, ktorý ich bude pravidelne udržiavať a kontrolovať ich stav. Preto sme majetok zverili do správy VPS, ktorá musí mať na údržbu vyčlenené peniaze z mestského rozpočtu,“ povedala Iveta Klepáčová z oddelenia životného prostredia radnice. Dodala, že do správy sa spoločnosti odovzdáva majetok, ktorý odjakživa obhospodarovali.

Okrem toho pod dohľad Verejnoprospešných služieb mesta Liptovský Mikuláš prejdú aj nové detské ihriská. „Záručné podmienky dodávateľov ukladajú mestu, aby sa o ne staralo. Verejnoprospešné služby mesta sú spoločnosťou, ktorá to zabezpečí,“ ozrejmila Klepáčová. Okrem ihrísk budú mať na starosti aj údržbu triediaceho strediska na Podbrezinách, garáží a areálu zberného strediska na Podtatranského ulici či Domu smútku na Vrbickom cintoríne.

Verejnoprospešné služby sa starajú o čistenie ciest a chodníkov, údržbu verejnej zelene či odvoz komunálneho odpadu. V portfóliu činností majú tiež prevádzku zimného štadióna, krytej plavárne a multifunkčnej haly Liptov Aréna.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM