Marcel Páleš Krimi

Vražda, ktorá otriasa Mikulášom: Obvinenú trojicu tínedžerov vzali do väzby!

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v stredu vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a vzal do väzby troch mladíkov, obvinených z úkladnej vraždy 47-ročného taxikára Ivana V. z Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Vražda, ktorá otriasa Mikulášom: Obvinenú trojicu tínedžerov vzali do väzby!
Zdroj: TASR

Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože obhajcovia obvinených podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Na neverejnom zasadnutí obvinení využili svoje právo a nevypovedali. Súdne konanie sledovali aj rodiča mladistvých a splnomocnený zástupca Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Policajná Národná kriminálna agentúra v tomto prípade obvinila 17-ročných gymnazistov Andreja P. a Alexandra M. a ich 18-ročného kamaráta, študenta strednej stavebnej školy Ondreja D. Kladie im za vinu obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v spolupáchateľstve.

Sudca vyhovel prokurátorovi, ktorý požadoval väzbu z dôvodov, že obvinení by mohli ujsť a skrývať sa, pôsobiť na svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. U mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM