Tomáš Batiz Hokej

Výborná hra Mravca s Fabom: Pomohli k výhre Mikulášanov

Liptovský Mikuláš po dvoch prehrách privítal v utorok na vlastnom ľade súpera z Detvy v zápase 18. kola prvej ligy. Predzápasovým favoritom boli domáci, ktorí v doterajšom priebehu nastrielali 84 gólov, čo ich právom radí medzi špičku kanonierov ligy. Toto postavenie aj potvrdili.

Ilustračný obrázok k článku Výborná hra Mravca s Fabom: Pomohli k výhre Mikulášanov
Foto: Slávka Kellová

Prvých sedem minút zápasu to vyzeralo tak, že sa nebude hrať príliš záživný hokej. Zlom však prišiel v siedmej minúte, kedy domáci strelili prvý gól zápasu po asistencii Františka Poliačeka na Michala Mravca, ktorý zasunul puk do odkrytej časti brány (1:0).

V deviatej minúte sa Mikulášania dostali do dvojgólového vedenia po tom, čo Jozef Fabo zblízka prekonal brankára hostí. To mu však nestačilo a o pár sekúnd na to sa Fabo opäť prihlásil brankárovi Lipnickému, keď využil perfektnú prihrávku pred bránu a už mu neostávalo nič iné iba doraziť puk do odkrytej časti (3:0).

V 17. minúte sa k dvojgólovému Jozefovi Fabovi pripája aj Michal Mravec, ktorý sa taktiež pripomenul brankárovi Detvy už po druhýkrát, tento raz to bolo z presilovky, kde upravil na 4:0.

Len jedna minúta však stačila hosťom na to, aby začali aj oni dvíhať skóre zápasu. Najprv Martin Trochta znížil na rozdiel troch gólov po tom, čo dokázal pretlačiť puk ponad ležiaceho Palka (4:1).

V druhej časti hry sa Detvanci ako tak spamätali z prvej tretiny a boli to práve oni, ktorí gólovo začali tú druhú. Domáca obrana bola tak povediac v šatni, nechala Palka vyniknúť z prvých dvoch striel, ale na tú tretiu, keď už bol rozlietaný po všetkých svetových stranách prišla strela Slavomíra Budu, ktorý mu strelou pod ľavý roh nedal nárok (4:2).

V posledných sekundách pred koncom druhej tretiny sa opäť presadili hostia. Tretí gól na ich strane zaznamenal opäť Martin Trochta. Ten iba dorážal puk, ktorý nehybne ležal niekde pod betónom Palka (4:3). Týmto výsledkom sa nakoniec aj skončilo stretnutie Mikulášanov s Detvancami.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 Detva 4:3, (4:1, 0:2, 0:0)

Úvodné zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Pawelski, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.

HC 07 Detva: Lipnický – Šúrek, Zošiak, Buda, Čánky, Šiška, Ihnaťo, Srnka, Gutwald, Hataš, Mahdalík, Páč, Nemček, Trochta, Majeský, Urgas, Hrčka, Fekiač, Méry, Nociar, Piperek, Čajkovský.

Góly: 8., 18. Mravec, 10., 10. Fabo – 19., 40. Trochta, 24. Buda
Rozhodovali: Stano – Kuník, Nosek vylúčení: 1:3
presilovky: 1:0 oslabenia: 0:0 350 divákov

Tomáš Batiz, foto: Majo Eliáš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM