Pavol Tomčík Hokej

Výborná správa: Hokejisti L. Mikuláša zdolali lídra ligy!

Na piatich slovenských štadiónoch sa v piatok podvečer odohralo predposledné 43. kolo základnej časti prvej hokejovej ligy. Siedmy Liptovský Mikuláš privítal lídra z Bardejova.

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa: Hokejisti L. Mikuláša zdolali lídra ligy!
Foto: Tomáš Batiz

Tabuľkové postavenie a papierové predpoklady sa tentoraz vôbec nenaplnili. Liptovský Mikuláš už v polovici stretnutia viedol nad favoritom rozdielom triedy 3:0. Hostia sa presadili až v samom závere, na konečných 1:3 korigoval 64 sekúnd pred treťou sirénou Hričina. Liptáci súpera z východu zaskočili v tejto sezóne už druhýkrát. Mužstvo Mariána Horvátha v januári vyhralo v Bardejove 5:4.

V poslednom kole základnej časti sa Mikulášania už túto nedeľu predstavia v súboji na ľade štvrtých Michaloviec. Už teraz je jasné, že Liptovský Mikuláš skončí po nedeli najhoršie na siedmej priečke, kde sa nachádza i v tejto chvíli. V prípade triumfu v Michalovciach sa Mikulášania môžu bodovo dotiahnuť na piatu Detvu. Ak by sa mužstvá do štvrťfinále playoff rozdelovali dnes, Liptovský Mikuláš by sa v sérii na tri víťazné stretnutia stretol s druhou Senicou. S tou majú Horvátovci v tejto sezóne negatívnu bilanciu – štyri zápasy, štyri prehry.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 46 Bardejov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: 10. Bakoš, 21. Macík, 30. Bartík – 59. Hričina
Vylúčení: 8:8 navyše Vartovník – Krčula obaja 10 min za nešportové správanie
Presilovky: 2:0
Oslabenia: 0:0
Rozhodovali: Lauff – Kalina, Jobbágy
Divákov: 680
Zostava MHK 32: Hollý – Bakoš, Bartík, Devečka, Kuric, Macík, Holiga, Matejka, Roháč, Špila, Vartovník, Broska, Marcinko, Nitriansky, Poliaček, Školiak, Bača, Janček, Janči, Lištiak, Števuliak. Tréner: Marián Horváth

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM