Slávka Kellová Basketbal

Výhra mužov v Rožňave

Družstvo basketbalistov z Liptovského Mikuláša sa predstavilo na palubovkách favoritov v Košiciach a Rožňave. Prvý zápas v Košiciach začali Mikulášania veľmi dobre a až do polčasu držali s domácim favoritom krok.

V druhom polčase však Košičania pridali na dôraze, pritvrdili v obrane a fyzicky náročným pressingom sa pred koncom tretej štvrtiny dostali do výrazného trháku. V poslednej štvrtine už dominovali domáci a uštedrili Liptíkom výraznú prehru.

Do nedeľného zápasu v Rožňave nastúpilo mužstvo MBK Liptovský Mikuláš s cieľom odčiniť vysokú sobotnú prehru. Veľkým favoritom boli opäť domáci. Mikulášania však zachytili úvodný tlak domácich a v prvom polčase nedovolili Rožňavčanom odskočiť do výraznejšieho náskoku. Výborným doskakovaním a aktívnou hrou v útoku sa hostia v priebehu tretej štvrtiny dostali do 9-bodového náskoku. Domácim sa podarilo na začiatku poslednej štvrtiny ešte raz vyrovnať, ale záver zápasu vďaka oduševnenému výkonu patril Liptákom. Po úvodných štyroch zápasoch na palubovkách súperov tak majú nečakane dobrú bilanciu 2–2.

Slávia TU Košice – MBK Liptovský Mikuláš 118:81 (40:42) Body MBK LM: Králik 20, Vaňko 15, Chomo 13, Badinka 12, Škorupa 11, Blcháč 8, Bekeč 2

BK ŠPD Rožňava – MBK Liptovský Mikuláš 78:82 (41:39) Body MBK LM: Škorupa 17, Badinka 15, Králik 13, Chomo 12, Vaňko 10, Bekeč 5, Blcháč 5, Császári 2, Ondrašik 2

Martin Pohlod ilustračné foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM