Tomáš Batiz Správy

Výrobná firma rozširuje výrobu v Mikuláši: Ponúka desiatky nových flekov

Jedna z mikulášskych prevádzok stavia nové haly a rozširuje výrobu. Zmeny by mali priniesť aj nové pracovné príležitosti pre ľudí z regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Výrobná firma rozširuje výrobu v Mikuláši: Ponúka desiatky nových flekov
Zdroj: TASR

Spoločnosť SlovTan Contract Tannery zaoberajúca sa výrobou a spracovaním hovädzej a klokanej kože rozširuje v Liptovskom Mikuláši výrobu. V blízkej budúcnosti to prinesie nárast počtu pracovných miest. „Je to rozšírenie výrobnej kapacity jedného výrobného stupňa o približne 50 percent. Čo sa týka spracovania koží, je to zvýšenie zo 100 na 150 ton denne. Kvôli rozšíreniu výroby sme už postavili nové výrobné haly, niektoré sa ešte stavajú,“ povedal prokurista spoločnosti Marián Dávidek.

Spolu s ďalšími naplánovanými investíciami by mal počet zamestnancov v horizonte niekoľkých rokov narásť približne o 60, v súčasnosti rozširujú rady pracovníkov o 40 nových ľudí.

Ako vysvetlila riaditeľka Úradu práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Liptovskom Mikuláši Janka Chomisteková, spoločnosť SlovTan má 30 voľných pracovných miest v mokrej dielni a desať pracovných miest na pozíciu operátor pri predúprave a úprave klokanej a hovädzej kože.

Ďalšie tri spoločnosti z Liptovskomi­kulášskeho okresu majú podľa nej takisto nahlásený väčší počet voľných pracovných miest. „Tesla Liptovský Hrádok, a. s., má k dnešnému dňu nahlásených 16 voľných miest na viacero pozícií. Ďalej sú to Liptovské pekárne a cukrárne Včela – Lippek, k. s., Liptovský Mikuláš, ktorá potrebuje momentálne obsadiť 12 voľných pracovných miest. Nových zamestnancov hľadá aj personálna agentúra In-City Manpower, s. r. o., ktorá na úrad práce nahlasuje voľné miesta pre spoločnosť Eltek, s. r. o., so sídlom v Liptovskom Hrádku. Táto má k dnešnému dňu potrebu obsadiť 35 voľných miest,“ uviedla Chomisteková s tým, že celkovo eviduje ÚPSVaR v Liptovskom Mikuláši 464 voľných pracovných miest.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM