Tomáš Batiz Rôzne

Vyrobte si vlastné vianočné výrobky: Inšpirácie nájdete priamo v Mikuláši!

Vianočná atmosféra pomaly prichádza aj do Liptovského Mikuláša. V čase adventu sa prostredníctvom mikulášskeho podujatia môžete inšpirovať k výrobe rôznych vianočných výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku Vyrobte si vlastné vianočné výrobky: Inšpirácie nájdete priamo v Mikuláši!
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši pripravilo v čase adventu tradičné podujatie Remeselnícke variácie Vianoc – Advent 2016, ktoré má v návštevníkoch navodiť pravú predvianočnú atmosféru. Dvojdňová akcia sa začala dnes o 11.00 h v budove múzea.

Čas pokoja a lásky

„Čas adventu je svojím spôsobom výnimočný. Je predzvesťou príchodu vianočných sviatkov, ktoré pre väčšinu z nás znamenajú čas pokoja, lásky a možno aj uvedomenia si vecí, na ktoré v každodennom živote často zabúdame. K navodeniu vianočnej nálady chceme týmto podujatím prispieť i my,“ skonštatovala riaditeľka múzea Dana Šubová.

Ručné zdobenie

Ako ďalej uviedla, súčasťou podujatia sú rôzne ukážky ľudových remesiel. „Za zvukov kolied sa môžu záujemcovia zoznámiť s ručným zdobením vianočných gúľ i s pečením vianočných oblátok. Pozornosť určite upútajú drotárske a háčkované výrobky, výrobky zo šúpolia či šikovné ruky vytvárajúce vianočné motívy na perníkoch rôznych tvarov a veľkostí. A pre tých najmenších máme prekvapenie. Príde Mikuláš aj s čertom,“ vymenovala.

Inšpirovať sa k výrobe rôznych vianočných výrobkov môže verejnosť dnes do 17.00 h. Vo štvrtok (1. 12.) sa Remeselnícke variácie Vianoc uskutočnia od 9.00 h do 16.00 h.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM