Tomáš Batiz Hokej

Vysoká prehra s Bystričanmi: Diváci sa snáď potešili aspoň niečomu, FOTO

Hokejisti Liptovského Mikuláša prehrali v zápase 31. kola s Banskou Bystricou vysoko 2:6. O zápase sa rozhodlo predovšetkým v druhej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Vysoká prehra s Bystričanmi: Diváci sa snáď potešili aspoň niečomu, FOTO
Foto: Tomáš Batiz

Už od úvodu stretnutia sa herne lepšie prezentovali hostia z Banskej Bystrice. Prvý pokus na mikulášskeho brankára poslal už v prvej minúte Ďatelinka, ale Križan si s jeho strelou poradil. Na opačnej strane pohrozil v 7. minúte Kadlubiak, ale ani po jeho zakončení sa skóre nemenilo. V nasledujúcich minútach sa zväčša strelecky presadili Bystričania. Pokusy Češíka a Mihálika skončili u brankára Križana.

Bystričania udreli hneď v úvode

Dobrý vstup do druhej tretiny mali hosťujúci hráči. Už po dvadsiatich troch sekundách dorážal do brány odrazený puk Buc, ktorý poslal Bystričanov do vedenia. Už o pár minút neskôr si hostia poistili vedenie, keď strelu Maioneho tečoval pred mikulášskym brankárom Lamper. Dominancia hostí pokračovala. V 28. minúte mal šancu na druhý gól Lamper, ale Križan podržal Liptákov. Mikulášsky brankár sa blysol aj o minútu neskôr, keď bravúrne zlikvidoval strelu Hickmotta. V závere druhého dejstva hostia odskočili domácim na trojgólový rozdiel. Prvotnú strelu ešte dokázal Križan zlikvidovať, ale Bortňáková strela už skončila za jeho chrbtom.

„Dresy sú veľmi pekné. Pripomínajú vianočný sveter, mne osobne sa páčia,“ skonštatoval Ján Cibuľa, asistent trénera Liptákov.

Gólové hody

Skvelý úvod mali hostia aj v treťom dejstve. Po tridsiatich sekundách využil zaváhanie domácej obrany Trukhno. V 44. minúte sa gólovo presadili aj domáci hráči. Spomedzi kruhov sa presnou strelou nemýlil Matúš Sukeľ. Odpoveď hostí prišla už o necelé tri minúty, keď Zigovu strelu dorazil Lamper. Gólové hody v Liptove pokračovali. Už v 46. minúte Kadlubiak od modrej mieril presne. Radosť domácich netrvala dlho. Po vhodenom buly sa dostal do zakončenia Hickmott, s jeho strelou si ešte mikulášsky brankár poradil, ale dorážka Wisharta skončila gólom. V závere stretnutia sa tempo hry o niečo spomalilo. Domáci sa ešte snažili pred bohatou diváckou kulisou skorigovať výsledok, ale pokusy Urama a Matúša Sukeľa gólom neskončili.

„Výborná prvá tretina z oboch stranách, ktorá by nás v podstate následne uspala. Dostali sme rýchle góly, po ktorých bol výsledok stretnutia jednoznačný. Snažili sme sa dostať späť do zápasu, ale proti dobre pripravenému súperovi sa nám to nepodarilo,“ povedal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:6 (0:0, 0:2, 2:3)

  • Góly: 44. M. Sukeľ (Stümpel, Uram), 46. Kadlubiak (Ro. Huna) – 21. Buc (Hickmott, Maione), 25. Lamper (Maione, Zigo), 39. Bortňák (Kafka, Luža), 41. Truhkno (Buc, Hickmott), 46. Lamper (Zigo, Matoušek), 47. Wishart (Kickmott, Truchno).
  • Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Šiška, Makovský – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Keiška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ri. Huna – Kabáč, Ro. Huna, Uhrík
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM