Tomáš Batiz Kultúra

Výstava v mikulášskom múzeu: Jej témou je rodinný život živočíchov

Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva otvorilo novú výstavu. Jej návštevníci sa dozvedia viac o živote živočíchov.

Ilustračný obrázok k článku Výstava v mikulášskom múzeu: Jej témou je rodinný život živočíchov
Zdroj: TASR

Výstava pod názvom Mláďatá, ktorú pripravilo Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva (SMOPaJ) v Liptovskom Mikuláši, má návštevníkom sprostredkovať rozmanitosť rodinného života živočíchov. Vernisáž výstavy sa uskutoční v stredu o 14 h v priestoroch budovy múzea na Školskej ulici. Informovala riaditeľka SMOPaJ Dana Šubová.

„Predstavíme príklady rôznych typov stratégií využívaných pri starostlivosti o potomstvo – od druhov, ktoré sa o potomstvo nestarajú, cez druhy, u ktorých by sme starostlivosť možno ani nečakali, až po živočíchy, ktoré do starostlivosti o potomstvo vkladajú veľké množstvo energie,“ objasnila Eva Mauritzová zo SMOPaJ.

Dodala, že niektoré živočíchy na ceste k dospelosti podstúpia veľké zmeny vo svojej morfológii, nárokoch na potravu a nárokoch na prostredie. „Návštevníci sa zoznámia aj s mláďatami, ktoré sa na svojich rodičov vôbec nepodobajú, a zistia, aký je ich vývin od vajíčka po dospelého jedinca,“ načrtla.

Ako súčasť výstavy ponúka vedenie múzea náučný workshop určený pre základné a stredné školy. Samotná výstava bude verejnosti prístupná do 29. júna.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM