Tomáš Batiz Správy

Vyvrátený strom vážne zranil mladíka (22) v aute: Oživovali ho záchranári

V lokalite Záhradky v Demänovskej doline v Nízkych Tatrách zasiahol vetrom vyvrátený strom 22-ročného mladíka sediaceho v aute. Oživovali ho horskí záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Vyvrátený strom vážne zranil mladíka (22) v aute: Oživovali ho záchranári
Zdroj: TASR

Ako informovala na svojej webovej stránke Horská záchranná služba (HZS), v Nízkych Tatrách fúkal vietor s nárazmi až 115 kilometrov za hodinu. V Záhradkách silný vietor povyvracal niekoľko stromov, jeden spadol na mladíka sediaceho v aute.

„Muž bol v bezvedomí, nereagoval a nedýchal. Po vytiahnutí z automobilu začali horskí záchranári s resuscitáciou, ktorú striedavo s hasičmi vykonávali do príchodu lekárky. Po 45-minútovej celkovej resuscitácii sa spoločne s lekárkou podarilo obnoviť životne dôležité funkcie. Napriek tomu bol mladý muž vo vážnom stave a záchranári ho transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ uvádza sa na stránke HZS.

Po naložení zranenej osoby do vozidla RZP bola postupne uvoľnená komunikácia a zavalené vozidlo po uvoľnení spod spadnutého stromu bolo odtlačené mimo vozovku. „Pri odstraňovaní popadaných stromov riadili premávku príslušníci Policajného zboru,“ informuje Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného 
zboru v Žiline.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM