Tomáš Batiz Rôzne

Youtuber z Mikuláša Juraj (16) valcuje internet: Prezradil ako preraziť v novom svete!

Mladý youtuber, ktorý si hovorí JurajVie, oslovil svojimi videami tisícky fanúšikov. V rozhovore priblížil svoje začiatky i to, aký musí byť youtuber, aby sa stal fenoménom.

Ilustračný obrázok k článku Youtuber z Mikuláša Juraj (16) valcuje internet: Prezradil ako preraziť v novom svete!
Zdroj: youtube

YouTube navštívi každý mesiac až 2,7 milióna Slovákov. Až 80% Slovákov do 35 rokov je aktívnych na tomto portáli viackrát za týždeň. Fenomén youtuberingu sa rozmáha aj v našich zemepisných šírkach. Youtuberi svojimi videami bavia tisíce fanúšikov, tí zas majú postarané o pravidelný prísun zábavy. Jedným z nich je aj 16-ročný Juraj, ktorý študuje osemročnom gymnáziu v Liptovskom Mikuláši.

Chcel začať tvoriť

Juraj miluje šport, predovšetkým lyžovanie a bicyklovanie. Okrem toho, ako sám priznal, jeho koníčkom je aj tvorba videí. Práve preto sa rozhodol aj s tvorbou na YouTube. „Tento formát som vždy sledoval, vždy ma to bavilo, tak mi nápad začať sám niečo tvoriť prišiel veľmi zaujímavý,“ vysvetľuje Juraj.

Juraj vzdeláva internet

Svojimi videami chce najmä poučiť, ale aj zabaviť. Témy si vyberá náhodne. „Mňa totiž zaujíma každá somarina, ktorá sa týka najmä technického charakteru. Zisťujem si o nej informácie, ktoré sú niečím zaujímavé a potom ich posuniem aj na internet,“ skonštatoval.

„Stále sa považujem za jedného z menších ľudí na YouTube, no mám pocit, že taký prvý „boom“ nastal okolo 14. septembra a trval asi mesiac. Vtedy mi každé dva dni pribúdalo tisíc odberateľov. Začali mi chodiť aj prvé ponuky od rôznych spoločností,“ spomína na svoje začiatky.

Na videu pracuje niekoľko hodín

Celú réžiu a scenár si robí sám. Časovo to zatiaľ zvláda, ale časom bude určite potrebovať pomoc najmä pri editácii videa. „Dĺžka spracovania záleží od témy a aj od dĺžky videa. Ak sa v danej téme už orientujem, netrvá mi to až tak dlho. Na druhej strane, keď je to téma, o ktorej moc neviem, môže to trvať naozaj aj niekoľko hodín,“ dodal.

Juraj sa vo svojom videu napríklad venoval aj téme, v ktorej vysvetlil, prečo je poštovné z Činy také lacné. Video si pozrieš TU!

Aj z vás sa môže stať fenomén

Podľa Juraja je youtuberstvo novodobý fenomén, ktorý si získava stále viac a viac mladých ľudí. ,,Dôležité je mať nápad a hlavne zaujať. Ak sa vám podarí osloviť fanúšikov, budete trpezliví, tak sa určite dokážete presadiť,“ doplnil na záver mladý Lipták.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM