Tomáš Batiz Rôzne

Za Jána a Martinu a slušnú krajinu v Mikuláši: VIDEO a FOTO zo zhromaždenia

Dva roky ubehli od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Pri tejto príležitosti ľudia vyšli do ulíc a Liptovským Mikuláš nebol výnimkou.

Zdroj: Dnes24.sk

Slovensko si v piatok 21. februára pripomenulo dva roky od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pri tejto príležitosti sa zorganizovali desiatky zhromaždení po celej našej krajine s názvom „Za Jána a Martinu, za slušnú krajinu“. Liptovský Mikuláš nebol výnimkou, u nás sa konalo na Námestí osloboditeľov.

„Sú to dva roky, čo vyhasli dva životy. Dva roky, kedy sa začalo rozmotávať klbko zvráteností na najvyšších miestach slovenského biznisu a politiky. Dva roky, čo prišli rodiny o svoje deti, kvôli bezcharakterným ľuďom, ktorí sa pre svoj prospech neštítili siahnuť na životy druhým,“ konštatovali na facebookovej stránke Cooltajnera.

V zlom počasí

Organizátori uviedli, že vyjdú do ulíc aj v zlom počasí, keďže odkaz Jána Kuciaka je silnejší, ako akékoľvek počasie. Na facebookovej udalosti sa k zhromaždeniu v Liptovskom Mikuláši prihlásilo viac ako 300 ľudí.

Na začiatku zhromaždenia v Liptovskom Mikuláši si prítomní uctili Jána a Martinu minútou ticha a piesňou. Potom sa z pódia prihovorili zástupcovia študentov, učiteľov a ďalší rečníci a umelci.

O zákernej vražde

Mladý pár bol chladnokrvne zavraždený 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. Miroslav Marček sa priznal k streľbe, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM