Krimi

Začal sa proces s Antoškom (31): Na krku má obvinenie z lúpeží aj nedovoleného ozbrojovania

Vo štvrtok sa v Žiline začalo pojednávanie s expolicajtom Jánom Antoškom (31). Obvinený je zo spáchania štyroch ozbrojených lúpeží a nedovoleného ozbrojovania.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa proces s Antoškom (31): Na krku má obvinenie z lúpeží aj nedovoleného ozbrojovania
Zdroj: Policajný zbor SR

Ján Antoška je obvinený z lúpežného prepadnutia poštového vozidla v Ludrovej, dvoch prepadov predajní potravín v obci Važec, ako aj predajne v Pribyline – práve on mal podľa polície v týchto prípadoch obstarávať zbrane. Poriadne si zavaril 5. augusta tohto roka, keď sa ho polícii podarilo zatknúť po dlhých jedenástich hodinách, ktoré strávil zabarikádovaný v dome svojich rodičov v Liptovskom Mikuláši. Pritom podľa polície slabo zranil jedného zo svojich bývalých kolegov. Antoškovi hrozí obvinenie z pokusu o vraždu.

Na súdne pojednávanie čakal od utorka v iľavskej väznici, odkiaľ ho previezli z nemocnice pre obvinených v Trenčíne. Spolu s ním sú obvinení ďalší štyria muži. Na dohodu o vine a treste pristúpil podľa hovorkyne Krajského súdu v Žiline Anny Dudovej Záborskej iba jeden z nich, Ján Jusko. Odsedí si štyri roky a osem mesiacov.

Súvisiaci článok:

VIDEO: Jedenásť hodín v obkľúčení. Takto skončil expolicajt v rukách policajných špecialistov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM