Tomáš Batiz Správy

Začína rok Liptovskej stolice: Prečítajte si bližšie INFO!

Rok 2017 bude pre Liptovský Mikuláš v znamení projektu, ktorý priblíži širokej verejnosti a návštevníkom mesta históriu Liptova. V našej redakcii sme pre vás zistili viac.

Ilustračný obrázok k článku Začína rok Liptovskej stolice: Prečítajte si bližšie INFO!
Zdroj: TASR

V roku 1677 sa začal 30-ročný proces, ktorého výsledkom bolo, že sídlom stolice sa stal Liptovský Mikuláš. Radnica v tejto súvislosti rozbieha projekt Rok Liptovskej stolice „Počas najbližších 365 dní sme pre širokú verejnosť aj návštevníkov mesta pripravili mnoho nosných a doplnkových podujatí,” poznamenala Dana Guráňová z mikulášskej radnice

“Vyhlasujem rok 2017 za rok Liptovskej stolice. Je to 344. výročie práve od toho termínu,” povedal Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Ako ďalej poznamenala Guráňová, projekt bude zameraný na prezentáciu udalostí a osobností Liptova, ktoré pôsobili nielen v rámci stolice, ale aj mimo územia Slovenska. Prvá akcia celého projektu začína už 6. januára Novoročným koncertom v mikulášskom Dome kultúry. “Už tradične bude hostiť významných umelcov. Tento rok to bude rodák z bývalej liptovskej stolice, aktuálne z Ružomberka – Jozef Hollý, ktorý je veľmi známy vo svete,” dodala Guráňová.

Novoročný koncert bude aj súčasťou udeľovania cien mesta a ceny primátora za prínos pre mesto Liptovský Mikuláš, ktoré sa udelia jednotlivcom a kolektívom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM