Pavol Tomčík Futbal

Začína sa jarná časť druhej futbalovej ligy: Tatran s cieľom vyhnúť sa baráži

Jarná časť druhej futbalovej ligy klope na dvere. Klub MFK Tatran Liptovský Mikuláš privíta už v sobotu 8. marca o 14:30 hod. na svojom trávniku ambiciózny Prešov. O zimnej príprave, posilách a cieľoch sme sa porozprávali s výkonným riaditeľom klubu Martinom Pohlodom.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa jarná časť druhej futbalovej ligy: Tatran s cieľom vyhnúť sa baráži
Foto: Pavol Tomčík

..o zimnej príprave

Výsledkom v prípravných stretnutiach nevenujem vôbec žiadnu pozornosť. Príprava slúži na to, aby sa mužstvo pripravilo na to, čo ho čaká v majstrovských zápasoch. Naše výsledky boli v očiach fanúšikov skôr negatívne. Ak sa vyhráva je zle, lebo súper bol slabý, ak sa vyhráva je tiež zle, lebo súper bol pre zmenu silný. To je pohľad slovenských fanúšikov a ja ho rešpektujem. Ja myslím na sobotu a na to, ako to mužstvo zvládne proti Prešovu.

..o odchodoch

Marko Milunovič odišiel do Frýdku-Místku, Andrej Brčák do Senca a Vladimír Fuják do Trnavy. To je trojica, ktorá odišla do klubov, ktoré sú na tom lepšie, či už po ekonomickej alebo inej stránke. Z tých ostatných, Ján Jurky sa vrátil z hosťovania späť do Dolného Kubína a Martin Trnovský do Palúdzky.

..o príchodoch

Vzhľadom na spoluprácu s partnerským klubom MŠK Žilina, nám tento corgoň ligista pustil na hosťovanie Matúša Hubočana a Lukáša Jánošíka, ktorý jesennú časť odohral v Rimavskej Sobote, kde bol mimochodom oporou tohto celku. Dlhodobo nás trápila ofenzíva, angažovali sme preto Braňa Hanzeľa zo Šace a Nemanju Asanoviča z Buducnosti Podgorica, ktorá je prvá v čiernohorskej lige. Okrem toho sme získali srbského strednopoliara Gorana Matiča, ktorý má vyváženú ofenzívu aj defenzívu. V príprave sa javil veľmi dobre, mal by byť posilou pre náš tím.

..o trénerovi Vladimírovi Goffovi

Tréner Goffa má špecifické metódy a komunikáciu. Prišiel tu na to, aby zachránil súťaž a k dnešnému dňu platí, že s mužstvom zvládol ťažký jesenný zápas s Pohroním. Nebyť toho, dnes sme už všetci pripravení na baráž. Aj keď máme rozpor v pohľade na nejakú situáciu, rešpektujem, že je trénerom a verím mu. Náš vzťah je taký, aký by medzi riaditeľom a trénerom mal byť.

..o prvom zápase jari proti Prešovu

Nastúpi Tatran proti Tatranu. Považujem to za mimoriadne dôležitý zápas, čo sa týka atmosféry v klube. Všetci vieme, že je to už tretia jar v rade, kde mužstvo hrá o záchranu. Z debát s hráčmi, fanúšikmi, či funkcionármi cítim, že potrebujeme taký pozitívny závan. Prajem si, aby všetci mali dobrý pocit z odvedenej roboty. Na ťahu sú teraz hráči.

..o cieľoch

Za záchranu je vypísaná mimoriadna odmena, čo je určite motivujúcim faktorom. Pre hráčov by to však nemalo byť prvoradé. Na predposledné mužstvo v tabuľke strácame štyri a na tretie od konca päť bodov, takže každé iné umiestnenie, ako to, na ktorom sme teraz, ma relatívne uspokojí. Nechcem, aby sme hrali baráž.

Prípravné zápasy v kocke

MFK Tatran – Závažná Poruba 1:0, gól: Zuziak
MFK Tatran – Slovan Bratislava 0:3
MFK Tatran – MFK Košice 0:3
MFK Tatran – FK Poprad 0:2
MFK Tatran – Veľké Ludince 3:1, góly: 2× Revaj, Jánošík
MŠK Žilina – MFK Tatran 3:0
Banská Bystrica – MFK Tatran 2:1, gól: Jánošík
Třinec (ČR) – MFK Tatran 2:1, gól: Jánošík
Dolný Kubín – MFK Tatran 0:3, góly: Šimun, Staš, Asanovič
MFK Tatran – Vranov nad Topľou 3:0, góly: Kubena, Kucharčík, Moravčík
MFK Tatran – Námestovo 2:3, góly: Revaj, Jánošík
MFK Tatran – Martin 1:3, gól: Revaj

Strelci v príprave

4 góly: Revaj, Jánošík
1 gól: Kubena, Kucharčík, Moravčík, Šimun, Staš, Asanovič, Zuziak

Tatran po jesennej časti

1. Podbrezová 45 bodov

4. Prešov 38 bodov

10. Šaľa 16 bodov
11. Pohronie 15 bodov
12. Liptovský Mikuláš 11 bodov

Na snímke: Martin Pohlod

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM