Tomáš Batiz Hokej

Zápas o všetko: Liptáci privítajú na domácom ľade Nové Zámky

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítajú na domácom ľade súpera z Nových Zámkov. Domáci sú nútení bodovať, ak chcú pomýšľať na účasť v play off.

Ilustračný obrázok k článku Zápas o všetko: Liptáci privítajú na domácom ľade Nové Zámky
Foto: Tomáš Batiz

Podobné súboje, v ktorých ide takpovediac o všetko, vo veľmi veľa prípadoch rozhoduje viac ako aktuálna forma či bojovnosť, psychika hráčov a ich mentálne nastavenie. O motiváciu majú určite obidve mužstvá postarané, pretože nebojujú len o play-off, ale aj o to aby sa vyhli záchranárskym povinnostiam.

Karty sú rozdané

Kto sa stane kráľom základnej časti, a ktorým dvom tímom ostane v rukách “Čierny Peter“? Karty v Tipsport Lige sú rozdané jasne. Vyzerá to tak, že prvá sedmička tímov má postup do play-off vo vrecku a vo zvyšných dvanástich zápasoch si to rozdajú už len o konečné umiestnenie. O najvýhodnejšiu pozíciu v play-off si zahrá trojica tímov: Košice, Banská Bystrica a Nitra, o štvrtú priečku budú bojovať: Žilina, Poprad, Martin a Zvolen, no a o posledné postupové miesto si to rozdá: Liptovský Mikuláš, Trenčín a Nové Zámky.

Zápas, ktorý veľa napovie

V priamom súboji o play-off sa v nesmierne dôležitom zápase stretnú Mikulášania, ktorí sa stále zubami nechtami držia na 8.mieste, s hráčmi Nových Zámkov, na ktorých majú náskok len 3 body, pričom Novozámčania majú ešte s Martinom zápas k dobru. V doterajších štyroch dueloch, týchto dvoch tímov sa z víťazstva vždy tešili domáci hráči, ak by sme sa ale pozreli na skóre z týchto zápasov, hovorí jasne v prospech Novozámčanov, ktorí Liptákom strelili pätnásť gólov a inkasovali len sedem. Podarí sa hráčom trénera Róberta Spišáka nadviazať na duel s Martinom a ukážu Novozámčanom, kto má väčšiu chuť dostať sa do vyraďovacích bojov?

Bez výrazných opôr

Obidva tímy prišli v posledných dňoch vo svojich radoch o dvoch kľúčových hráčov. Liptovský Mikuláš opustil Rudolf Huna, ktorý si to namieril do ambicióznych Košíc a Nové Zámky o uvoľnenie, z rodinných dôvodov, požiadal ich najproduktívnejší hráč Kamil Brabenec, ktorý posilnil českú Kometu Brno. Ktorá strata sa v tomto súboji ukáže ako kľúčovejšia?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM